Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
Gratis klankbordgesprek over uw professionalisering

17-05-2017 KPC Groep biedt u de kans voor een frisse en scherpe blik van buiten. De kans om uw professionaliseringsbeleid of bestaande leerpraktijken in uw organisatie tegen het licht te houden.

Lees verder
Video-interview over de ontwikkelingen in het MBO

17-05-2017 Onlangs ging nieuws- en kennisplatform Profiel Actueel in gesprek met Ton Bruining, directeur KPC Groep en adviseur mbo. Een video-interview over beroepsonderwijs en de impact van de veranderende omgeving op leren en ontwikkelen van professionals.

Lees verder
Basisopleiding zorgcoördinator najaar 2017

12-05-2017 Met de invoering van Passend onderwijs is de rol en positie van de zorgcoördinator relevanter dan ooit. KPC Groep biedt ondersteuning met een speciaal opleidingsprogramma: de basisopleiding voor zorgcoördinatoren.

Lees verder
Digitale tool voor praktijkonderzoek

04-05-2017 Hoe zorg ik dat onderzoek resultaten oplevert waar de school echt iets mee kan? Hoe kan ik een onderzoekende houding bij leraren stimuleren? Elke school loopt dagelijks tegen uiteenlopende vragen aan. Omdat iedere school anders is, zijn pasklare antwoorden meestal niet voorhanden. De school zal dan zelf op (onder)zoek moeten gaan naar een oplossing.

Lees verder
Blog: Vernieuwing onderwijs: waarom?

21-04-2017 Op dit moment is er volop discussie over het project Onderwijs2032. Het jaar 2032 is ver weg, toch kopt Nieuwsuur op 19 april jl.: 'Vernieuwing onderwijs moet nu meteen beginnen'. Blog van Pleuni van Rooij.

Lees verder
Agile werken in het onderwijs

12-04-2017 Agile werken vindt steeds meer zijn weg in bedrijven en organisaties. Op 24 mei organiseert KPC Groep i.s.m. agile-coach Ad Uijterwaal een ‘proeverij’ voor onderwijsorganisaties die willen ervaren wat agile werken is.

Lees verder
Lancering nieuw Protocol Dyslexie mbo op 21 juni

11-04-2017 Het Protocol Dyslexie voor het mbo is volledig herzien! Meld u nu aan voor de gratis lanceringsbijeenkomst op 21 juni.

Lees verder
BPV langs de meetlat van LOB

04-04-2017 Het merendeel van studenten geeft aan de BPV te zien als belangrijkste studieloopbaanactiviteit. Studenten zijn er van overtuigd dat zij tijdens de BPV het meeste leren. Het blijkt echter ook dat ze aan de opdrachten die ze moeten uitvoeren te weinig betekenis geven voor hun eigen ontwikkeling.

Lees verder
Onderzoek naar LOB in arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant

04-04-2017 AgriFood Capital Werkt! heeft recent i.s.m. KPC Groep onderzocht hoe LOB in het Noordoost-Brabant wordt toegepast. Het onderzoek laat zien dat de scholen wel met LOB aan de slag zijn maar dat de kwaliteit en de aanpak heel verschillend zijn.

Lees verder
Nieuws over bestuur en directie

27-03-2017 Per 1 april neemt Johan van der Horst afscheid van KPC Groep als bestuurder/algemeen directeur. Hij gaat gebruikmaken van de levensloopregeling, gevolgd door pensioen. De bestuurlijke taken worden overgenomen door de beide directeuren Ton Bruining en Linda Schlundt Bodien.

Lees verder
Leren en ICT: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Leren en ICT: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook