Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
Nieuws over bestuur en directie

27-03-2017 Per 1 april neemt Johan van der Horst afscheid van KPC Groep als bestuurder/algemeen directeur. Hij gaat gebruikmaken van de levensloopregeling, gevolgd door pensioen. De bestuurlijke taken worden overgenomen door de beide directeuren Ton Bruining en Linda Schlundt Bodien.

Lees verder
ICT en leren: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Aan de slag met schoolprofilering

13-03-2017 In een recent in BSM verschenen artikel bespreken Arie van Erp en Hans Burgmans acties en concrete interventies die behulpzaam zijn bij het versterken van de reputatie en het verwerven van voorkeur.

Lees verder
Conferentie over (leer)loopbanen

07-03-2017 Op 21 juni vindt de conferentie ‘Anders doen denken' plaats. Een zoektocht naar antwoorden in de begeleiding van (leer)loopbanen van leerlingen, studenten en opleiders. De conferentie is een initiatief van onze kennispartner prof. dr. Marinka Kuijpers (Loopbaangroep) i.s.m. Johan van der Sanden erepenningdragers in het vmbo.

Lees verder
Inspiratieworkshop Professionele leergemeenschap

15-02-2017
Een professionele leergemeenschap (PLG) is concept dat veel in de belangstelling staat. Het ontwikkelen en onderhouden van een professionele leergemeenschap is geen doel op zich, maar draagt bij aan de voortdurende ontwikkeling van bekwaamheden van de docent en daarmee het leerproces van de leerling.

Lees verder
Leiderschapsprogramma met 6 bijzondere modules

13-02-2017 KPC Groep biedt u een prikkelend leiderschapsprogramma aan: ‘Leiderschap is meesterschap’. Met de kunst en natuur als inspiratiebron. Uw verhaal en uw rol als leider staat daarbij centraal.

Lees verder
Handige placemat VSO Arbeid

25-01-2017 Voor VSO Arbeid hebben we een handige placemat ontwikkeld. Deze brengt in kaart welke thema’s aan de orde zijn op het gebied van arbeidstoeleiding. Dit overzicht is een bruikbare onderlegger om in uw school het gesprek aan te gaan over een effectieve aanpak voor arbeid.

Lees verder
Erkenning voor excellerende Big Picture scholen

23-01-2017 Het aantal excellente scholen in Nederland is gestegen. 23 januari 2017 kregen 54 scholen te horen dat ze dit predicaat de komende drie jaar mogen voeren. Het totaal aantal scholen dat uitblinkt staat nu op een recordaantal van 183.

Lees verder
Seminar KPC Groep op NOT over werkdruk

20-12-2016 In de beroepsbevolking ervaart 1 op de 3 werkenden werkdruk. In het onderwijs ligt dit getal nog veel hoger. Bijna 2 op de 3 werkenden ervaart (hoge) werkdruk. Wat is werkdruk precies en wat doe je er aan of juist tegen?

Lees verder
KPC Groep ontvangt vernieuwde Cedeo-erkenning voor de maatwerk-opleidingen

03-11-2016 Ook in 2016 hebben we de Cedeo-erkenning verkregen voor onze maatwerk-opleidingen. Het predicaat betekent erkenning voor de kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid van onze maatwerk-opleidingen en is mede gebaseerd op een klanttevredenheidsonderzoek.

Lees verder
The missing link

02-11-2016 De kwaliteit van het onderwijs is eerder onder druk komen te staan door technologie dan dat het verder geholpen is. Dat voelen veel docenten zo. Dat gevoel wordt ondersteund door onderzoek en media-aandacht.

Lees verder
Professionele leergemeenschap in het praktijkonderwijs

31-10-2016 Wilt u stappen zetten in de professionele ontwikkeling van uw school en het samen leren en ontwikkelen? Ga in gesprek over collectief leren en het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap!

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook