Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
Blog: gameprincipes toepassen in onderwijs

24-08-2017 Op dit moment is er volop discussie over het project Onderwijs2032. Het jaar 2032 is ver weg, toch kopt Nieuwsuur op 19 april jl.: 'Vernieuwing onderwijs moet nu meteen beginnen'. Blog van Pleuni van Rooij.

Lees verder
Blog: Telefoons in de klas of telefoontas?

23-08-2017 Op dit moment is er volop discussie over het project Onderwijs2032. Het jaar 2032 is ver weg, toch kopt Nieuwsuur op 19 april jl.: 'Vernieuwing onderwijs moet nu meteen beginnen'. Blog van Pleuni van Rooij.

Lees verder
Aan de slag met schoolprofilering

17-07-2017 In een in BSM verschenen artikel bespreken Arie van Erp en Hans Burgmans acties en concrete interventies die behulpzaam zijn bij het versterken van de reputatie en het verwerven van voorkeur.

Lees verder
BPV langs de meetlat van LOB

12-07-2017 De BPV (beroeps praktijkvorming) is voor studenten de belangrijkste leerbron, zo blijkt uit onderzoek (uitkomsten BPV Monitor).

Lees verder
Zelfregie bij leren: quickscan voor leerlingen en voor docenten

12-07-2017 Zelfregie van zowel docenten áls van leerlingen krijgt de laatste jaren een steeds grotere rol binnen het onderwijs. De term zelfregie kent vele definities. Om spraakverwarring te voorkomen, heeft KPC Groep haar eigen definitie aan dit begrip gegeven.

Lees verder
Leren en ICT: hoe pluk je de vruchten?

29-06-2017 Vanuit een onafhankelijke blik inspireren en adviseren we scholen en geven we concrete handvatten voor implementatie. ICT benaderen we hierbij als hulpmiddel, niet als doel.

Lees verder
Download Mbo Groeiboek

27-06-2017 Het Mbo Groeiboek onderscheidt vijf verschillende niveaus van ontwikkeling in verbindingen met de buitenwereld.

Lees verder
The next level in leren en organiseren

22-06-2017 De wereldvermaarde Finse hoogleraar Yrjö Engeström is één van de grote denkers op het gebied van leren en organiseren. KPC Groep haalt Engeström op 9 oktober naar Nederland!

Lees verder
KPC Groep en School & Veiligheid bundelen krachten in calamiteitenteam

13-06-2017 Met ingang van heden kunnen scholen bij ernstige calamiteiten via Stichting School & Veiligheid een beroep doen op het calamiteitenteam. Daarmee bundelen Stichting School & Veiligheid en KPC Groep hun krachten. Scholen zijn zo verzekerd van hoogwaardige ondersteuning bij ernstige calamiteiten.

Lees verder
Samenwerking Increatie en KPC Groep

06-06-2017 In het onderwijs is een grote behoefte aan een instrument dat leraren en mentoren in staat stelt de verworven competenties en vaardigheden van leerlingen te volgen. Zonder dat dit leidt tot extra werklast. Studietracker biedt hiervoor effectieve oplossingen.

Lees verder
Whitepaper professionaliseren met impact

31-05-2017 In een whitepaper beschrijven onze experts Evelien Loeffen en Ton Bruining allereerst in vogelvlucht welke professionaliseringspraktijken de Nederlandse scholen voor PO, VO en MBO de afgelopen jaren rijker zijn geworden. We geven aan welke praktijken potentieel hebben in het licht van toekomstbestendig onderwijs. Wat werkt en wat kan er versterkt worden?

Lees verder
Video-interview over de ontwikkelingen in het MBO

17-05-2017 Onlangs ging nieuws- en kennisplatform Profiel Actueel in gesprek met Ton Bruining, directeur KPC Groep en adviseur mbo. Een video-interview over beroepsonderwijs en de impact van de veranderende omgeving op leren en ontwikkelen van professionals.

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook