Direct naar content

Big Picture Learning studiereizen

Big Picture

Sinds 2004 organiseert KPC Groep jaarlijks één open Big Picture Learning studiereis.Doel van de reizen is kennis te maken met de Big Picture Learning Filosofie en de wijze waarop deze visie op leren met behulp van tien ontwerpkenmerken (distinguishers) in scholen concreet vorm krijgt als One Kid At A Time onderwijs.

    
BPL studiereis 2016

De studiereis in 2016 staat gepland voor 29 april tot en met 7 mei 2016.
    


De reizen duren ongeveer een week. Voorgaande jaren begonnen we het weekend in New York om te wennen aan de tijd, taal en cultuurverschillen. Ook dit jaar zullen we het weekend in New York hiervoor gebruiken. Het BPL programma zal dit jaar ook in New York plaatsvinden. We bezoeken drie scholen in de Bronx waaronder één Middle school. Tijdens het BPL programma van actieve participatie op de scholen van Bronx Compass High School; Fanny Lou Hamer Freedom High school en PS89- The Williamsburg school – K-8  is er volop gelegenheid om de verschillende, persoonlijke leerdoelen en vragen aan bod te laten komen. Tot slot maken we op laatste dag van ons bezoek kennis met het zogenaamde ‘Grit Lab Program’ een bovenschools programma om leerlingen ‘real world’ leerervaringen op te laten doen. Tot nu toe gingen ruim 425 geïnteresseerden mee. Zowel leraren, zorgspecialisten leerlingbegeleiders als ook directieleden en medewerkers van onderwijsinspectie en OCW. De BPL reis is ingebed in een proces dat loopt van een kennismakingsbijeenkomst in april tot de terugkomstbijeenkomst in juni. 

Teken nu in
Wilt u deelnemen aan de BPL studiereis, teken dan nu in. Alle personen die dat doen krijgen een uitnodiging in november met de specificaties over de komende reis. Voorintekenen kan tot 27 december door een e-mail te sturen naar d.dekinderen@kpcgroep.nl.

Schoolbezoeken
Voor grotere groepen kunnen in het kader van de Big Picture Learning Academy besloten cursussen en trainingen georganiseerd worden waarbinnen werkbezoeken in de USA en in Nederland optioneel zijn.
Schoolbezoeken worden voor kleine en grote groepen op speciaal verzoek georganiseerd in samenwerking met scholen die lid zijn van de Vereniging Big Picture Nederland.

Contact met adviseur

Leonardo

Europees project Leonardo Big Picture

Blog studiereizen

Benieuwd wat er tijdens een Big Picture studiereis allemaal gebeurt? Lees onze blog.