Direct naar content
Playing for Success

Playing for Success

Terugdringen van voortijdig schoolverlaten en verminderen van leerachterstanden staan hoog op de agenda. Onderwijsorganisaties, gemeenten en betaald voetbalorganisaties bundelen met ondersteuning van KPC Groep hun krachten in een voor Nederland uniek concept: Playing for Success.

Playing for Success is een bijzondere vorm van buitenschools leren. Jongeren van 16 tot 23 jaar behoren tot de doelgroepen. Het leerconcept is afkomstig uit Engeland en heeft zich daar bewezen, zo tonen onderzoeksresultaten aan. Deelnemers lopen één tot anderhalf jaar in op hun leerachterstand.

Leercentra in voetbalstadions
In leercentra gevestigd in voetbalstadions kunnen jongeren een naschools programma volgen om leerachterstanden weg te werken en hun zelfbeeld en motivatie te verbeteren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van moderne ICT-faciliteiten en in het curriculum ingespeeld op de bijzondere leeromgeving. Deelnemende jongeren worden geselecteerd door participerende scholen en nemen op basis van vrijwilligheid deel.

Leerwerkplekken voor mbo- en hbo-studenten
De leercentra voor Playing for Success kunnen ook gebruikt worden voor leerwerkplekken voor mbo- en hbo-studenten. Ze kunnen een rol spelen in de begeleiding van doelgroep-leerlingen van 9 tot 14 jaar. In het voorjaar heeft het eerste PfS-leercentrum zijn deuren geopend.
De primeur was voor FC Zwolle. In de loop van 2009 zullen leercentra worden geopend bij PSV, Vitesse en ADO Den Haag.

Doelen

  • Opheffen van leerachterstanden
  • Versterken van motivatie en zelfvertrouwen
  • Stimuleren van bewegen
  • Verbeteren van arbeidsmarktperspectief

 
Download

Contact met adviseur