Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
ICT en leren: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Aan de slag met schoolprofilering

13-03-2017 In een recent in BSM verschenen artikel bespreken Arie van Erp en Hans Burgmans acties en concrete interventies die behulpzaam zijn bij het versterken van de reputatie en het verwerven van voorkeur.

Lees verder
Placemat VSO uitstroomprofiel arbeid

08-03-2017 peciaal voor VSO-scholen (met het uitstroomprofiel arbeid) hebben we een placemat ontwikkeld. De placemat geeft inzicht in die thema’s die voor uw school van belang kunnen zijn voor uw schoolontwikkeling richting 2020.

Lees verder
Conferentie over (leer)loopbanen

07-03-2017 Op 21 juni vindt de conferentie ‘Anders doen denken' plaats. Een zoektocht naar antwoorden in de begeleiding van (leer)loopbanen van leerlingen, studenten en opleiders. De conferentie is een initiatief van onze kennispartner prof. dr. Marinka Kuijpers (Loopbaangroep) i.s.m. Johan van der Sanden erepenningdragers in het vmbo.

Lees verder
Werken met kernconcepten in plaats van opknippen in vakken

21-02-2017 "We hebben te lang onderwijs gegeven zoals we het zelf vroeger hebben gehad. Alles opgeknipt in vakken zonder dat er verbanden worden gelegd."De Julianaschool is bezig met een transformatie en zet volop in met het werken met kernconcepten. Schoolleider Taco Boukema geeft een inkijk.

Lees verder
Samenwerking Stichting Delta en KPC Groep

17-02-2017 De scholen van Stichting Delta zijn volop in beweging. KPC Groep biedt hierbij ondersteuning op het gebied van beleidsimplementatie en schoolontwikkeling.

Lees verder
Inspiratieworkshop Professionele leergemeenschap

15-02-2017
Een professionele leergemeenschap (PLG) is concept dat veel in de belangstelling staat. Het ontwikkelen en onderhouden van een professionele leergemeenschap is geen doel op zich, maar draagt bij aan de voortdurende ontwikkeling van bekwaamheden van de docent en daarmee het leerproces van de leerling.

Lees verder
Leiderschapsprogramma met 6 bijzondere modules

13-02-2017 KPC Groep biedt u een prikkelend leiderschapsprogramma aan: ‘Leiderschap is meesterschap’. Met de kunst en natuur als inspiratiebron. Uw verhaal en uw rol als leider staat daarbij centraal.

Lees verder
KPC Groep op het AVS congres

13-02-2017 Daadkrachtig leiderschap. Dat is het thema van het AVS-congres van 17 maart. Aan deze dag voor schoolleiders levert KPC Groep verschillende bijdragen.

Lees verder
Whitepaper werken met kernconcepten

13-02-2017 Wereldoriëntatie omvat meer dan het verwerven van kennis en vaardigheden. Het gaat óók over onderzoeken, ontdekken, ervaren, discussiëren, kritisch denken, redeneren, samenwerken, problemen oplossen, burgerschap. Competenties en vaardigheden die de kern vormen van de zogeheten ‘21st century skills’.

Lees verder
Vernieuwd inspectietoezicht per 1 augustus

08-02-2017 Per 1 augustus gaat het vernieuwde toezicht van de inspectie in. Schoolleiders en bestuurders worden in de nieuwe vorm van toezicht aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van onderwijs.

Lees verder
Blended learning opbrengstgericht differentiëren in het VO

07-02-2017 Op het gebied van professionalisering docenten VO gaat KPC Groep op dinsdagmiddag 11 april van start met het Blended Interactief Trainingsprogramma (BIT) ‘startbekwaam opbrengstgericht differentiëren in de klas’.

Lees verder

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Snel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en publicaties? Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief.