Direct naar content

Leidinggeven in het beroepsonderwijs: kom uw leervragen verkennen

31-10-2016 - Het beroepsonderwijs heeft schoolleiders nodig die verbindingen met de buitenwereld kunnen leggen en die hun teamleden weten te inspireren. Ze hebben hun zaakjes op orde zodat ze aan het onderwijs voor morgen kunnen werken.

In co-creatie met da vinci HBO Drechtsteden heeft KPC Groep een leergang leidinggeven in het beroepsonderwijs ontwikkeld. Ook zijn we betrokken bij de uitvoering. Eén van de kerndocenten is Ton Bruining, directeur beroepsonderwijs KPC Groep.

De leergang is opgebouwd rondom de aandachtsgebieden:

  • Strategische beleidsvorming;
  • Onderwijskwaliteit en innovatie
  • Bedrijfsvoering
  • Persoonlijk leiderschap en sturing in de praktijk

 
De leergang gaat in op de algemene vraagstukken rond leidinggeven maar heeft daarnaast nadrukkelijk de actuele eigen praktijk van het beroepsonderwijs als uitgangspunt. Hierdoor is er sprake van een duidelijke individuele leerlijn gericht op het versterken van het eigen leiderschap en de wijze waarop u dit wilt vormgeven. Dit ontwikkeltraject is praktisch gericht en gebaseerd op uw eigen implementatieagenda en uw rol daarin als leidinggevende.

Kom proeven en uw leerbehoeften verkennen op 11 en 18 november
In november vinden twee introductiedagen plaats. Deelname hieraan verplicht u tot niets. U kunt hierin kennismaken met de aanpak en opzet van de leergang, met de docenten en met elkaar. Ook kunt u uw persoonlijke leervragen inbrengen en ervaren of deze leergang past bij uw persoonlijke leerdoelen. Voor € 90,- kunt u deelnemen aan deze tweedaagse.

Deze tweedaagse levert u in ieder geval een waardevol persoonlijk ontwikkeldocument op. Ook als u besluit niet deel te nemen aan de leergang ontvangt u dit document!  

De leergang zelf start op 12 januari en loopt door tot en met juni.

Directeur/adviseur beroepsonderwijs