Direct naar content

Erkenning voor excellerende Big Picture scholen

23-01-2017 Het aantal excellente scholen in Nederland is gestegen. Vandaag krijgen 54 scholen te horen dat ze dit predicaat de komende drie jaar mogen voeren. Het totaal aantal scholen dat uitblinkt staat nu op een recordaantal van 183. De inspectie heeft maandag 23 januari bekendgemaakt welke scholen de titel ‘Excellente school 2017-2019’ ontvangen.

Om voor deze eretitel in aanmerking te kunnen komen, moeten scholen kunnen aantonen dat ze uitblinken op het gebied van schoolresultaten, bevlogen docenten, vernieuwend onderwijs of het begeleiden van leerlingen met een achterstand. Dat wordt getoetst door een onafhankelijke jury. Vorig week maakte Elsevier een eigen lijst van ‘Superscholen’ bekend: de scholen met de minste zittenblijvers en de beste onderwijsresultaten dit jaar.

Big Picture Learning
Opvallend is dat verschillende scholen die kwalitatief hoog scoren zich laten inspireren door Big Picture Learning. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Edudelta College in Middelharnis (VMBO) dat prijkt op de Elsevier-lijst van ‘Superscholen’. Deze vmbo-school maakt deel uit van het professionaliseringsnetwerk van Picture Learning Nederland dat mede door KPC Groep begeleid wordt.

Praktijkschool De Dreef
Praktijkcollege De Dreef (Amsterdam) ontving maandag 23 januari het predicaat ‘excellente school’.  Directeur Tom Pijpers: “Sinds 2013 passen we Big Picture Learning toe. We leveren meer kwaliteit en hebben meer tevreden leerlingen en ouders”. Lees hier het verhaal van De Dreef dat eerder verscheen in Beter Begeleiden. 

  


Felicitaties

Expert Big Picture Learning Bart van Kuik: “Big Picture levert mogelijkheden en extra kracht om het beste te halen uit zowel leerlingen als uit medewerkers.  Het is mooi dat dit nu ook hard is aangetoond en erkend wordt vanuit een onafhankelijke jury. We feliciteren alle scholen die het vanwege hun kwaliteit en excellente prestaties de vlag uit kunnen hangen. Uiteraard zijn we bijzonder trots op de scholen die met de Big Picture Learning-filosofie werken en scholen door ons ondersteund worden in het realiseren van hun ambities voor leerlingen, ouders en medewerkers.”

Meer weten?
Meer weten over Big Picture Learning? Neem dan contact op met Bart van Kuik.


Contact met adviseur

Big Picture

Minder verzuim, minder drop outs, een veiligere leeromgeving en een betere doorstroming naar het vervolgonderwijs.