Direct naar content

Handige placemat over toekomstbestendig praktijkonderwijs

31-10-16  Het praktijkonderwijs is op weg naar 2020. Uitdagende opleidingsroutes die passen bij de mogelijkheden en ambities van leerlingen - afgesloten met uitstroom naar werk of een vervolgopleiding -  staan hierbij centraal. 

Om docenten, directeuren en regio’s te helpen nog beter werk te maken van een sterk en toekomstbestendig praktijkonderwijs hebben wij voor u een handig overzicht gemaakt: de placemat PrO 2.0. De placemat brengt in beeld ‘de knoppen waaraan u kunt draaien’ als u werk gaat maken van schoolontwikkeling op weg naar 2020.

Nieuwe thema's
PrO 2.0 zoomt in op verschillende nieuwe thema’s. Denk aan de werkgeversbenadering, coaching en LOB, zelfregie door leerlingen. Thema’s die steeds belangrijker worden vanwege maatschappelijke ontwikkelingen, veranderingen in wet- en regelgeving en de opdracht waar het praktijkonderwijs voor staat. Maar ook benoemt PrO 2.0  thema’s die al lang een bewezen effect hebben in het PrO en de moeite waard zijn om opnieuw tegen het licht te houden. Zoals de I van IOP, coachgesprekken in de school of het werk maken van individuele leerroutes in de school gecombineerd met het geven van doelgericht onderwijs.

Graag gaan we in gesprek over PrO 2.0 om samen met u de vertaalslag te maken naar uw ambities. Neem hiervoor contact op met Wout Schafrat of Dennis Heijnens.

Download
Bekijk de placemat ‘praktijkonderwijs op naar 2020’Contact met adviseur

Contact met adviseur