Direct naar content

Themabijeenkomst; 'Wie leidt in 2020 de techniekdocent op?' i.s.m. Innovatiehuis

 • Doelgroepen
  Directeuren, Teamleiders, Docenten
 • Onderwijssector
  Beroepsonderwijs
 • Data
  26 september 2014
 • Prijs
  € 45,00
 • Locatie
  's-Hertogenbosch

De technische lerarenopleidingen hebben het moeilijk en mbo-instellingen lijken zich vooralsnog niet zoveel zorgen te maken over de vervangingsbehoefte die in de komende jaren gaat ontstaan als gevolg van een omvangrijk verloop op basis van leeftijd. De overheid investeert o.a. via het Techniekpact en topsectorenbeleid in techniekonderwijs dat beter moet aansluiten bij de behoefte van de bedrijfstak. Zeer recent kwam daar het investeringsfonds voor innovatie van het technisch beroepsonderwijs bij. Inmiddels hebben veel bedrijven en consortia van bedrijven aangegeven via dit fonds ook financieel te willen bijdragen aan innovatie van het techniekonderwijs. Dat lijkt allemaal prachtig, maar wat al die aandacht moet betekenen voor de techniekdocent is nog niet duidelijk. Wat wil die techniekdocent zelf eigenlijk als het op zijn eigen onderwijs en zijn eigen leren aankomt. En wat kunnen bedrijven samen met de MBO-sector en lerarenopleidingen betekenen voor het (initieel) opleiden van techniekdocenten.
Kortom: 'Wie leidt in 2020 de techniekdocent op?'

Inhoud
Vanuit verschillende gezichtspunten wordt onder leiding van gast-facilitator Ton Bruining (directeur beroepsonderwijs KPC Groep) en initiator Mark Boiten (manager lerarenopleiding beroepsonderwijs Windesheim) het onderwerp onder de loep genomen. Graag brengen we op deze manier deelnemers actief met elkaar in gesprek op een Innovatiehuis waardige manier.

Werkwijze

Inleiding (peka kutcha) door:

 • Erwin Brouwer (Koning Willem 1)
 • Jeroen van den Oord (Scalda)
 • Lex Sanou (expert op het gebied van (innovatie)projecten in het beroepsonderwijs)
 • 4 andere sprekers worden momenteel benaderd

Deelnemers gaan aansluitend met elkaar in dialoog.

Omvang
De conferentie vindt plaats op 26 september 2014 en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.
De kosten bedragen € 45,- p.p. (€ 65,- p.p. inclusief lunch, vanaf 12.00 uur). Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar Annemarie Hoevenaars

Direct naar:

Bekijk het aanbod opleidingen en trainingen per onderwijssoort.

Cedeo- en CRKBO-erkend

KPC Groep verzorgt een breed scholingaanbod voor po, vo en mbo. Onze opleidingen en trainingen zijn Cedeo- en CRKBO-erkend.