Direct naar content

Masterclass 'Denkvoorkeuren als opmaat voor ontwikkeling individu en team'

 • Doelgroepen
  Directeuren, Schoolleiders, Middenmanagers, Leerkrachten
 • Onderwijssector
  Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs
 • Data
  21 november 2014
 • Prijs
  € 249,00
 • Locatie
  's-Hertogenbosch

Doel

Untitled 1

Wanneer ervaar je werkdruk? Waarom kun je met de ene collega goed opschieten en de andere niet? Waar ligt je kracht? Denkvoorkeuren bepalen voor een groot deel uw professioneel handelen. De rol die u aanneemt en de functies die u liggen. Inzicht in denkvoorkeuren van uzelf en uw collega’s vormen daarmee de succesfactor voor professionele ontwikkeling. Door het begrijpen van de verschillen in denkvoorkeuren van collega’s en hiernaar te handelen worden individuen en teams effectiever, is er meer begrip voor elkaar en wordt er gebruik gemaakt van elkaars talent.

Inhoud
Het blijft een van de leukste eyeopeners in ons werk als leiderschapsadviseurs. Dominante denkvoorkeuren van professionals. De Whole Brain Technology® en de HBDI® belofte helpt organisaties en hun professionals het beste te bereiken door kennis optimaal te benutten, het mobiliseren en het gebruiken van alle verschillende soorten van intellect.
De praktische hulpmiddelen en methodologie versnellen persoonlijke groei, verhogen de productiviteit en verkorten de leercurve voor het onderhouden en ontwikkelen van strategische voordelen voor uw organisatie. Wij passen Whole Brain Technology® en het HBDI® toe voor complexe problemen en situaties, zoals leiderschap, communicatie, innovatie, leren, en verandermanagement. U krijgt inzicht in uw eigen denkvoorkeur en hoe deze van invloed is op uw professioneel handelen.


Programma
09.00-09.30 Inloop & ontvangst
09.30-10.45  Korte introductie HBDI® en globale eigen profiel bepaling
10.45-11.00 
Pauze
11.00-12.30  Bespreking specifiek eigen profiel met de HBDI® gecertificeerde consultants in 2 gesplitste groepen
12.30-13.30  lunch
13.30-14.45  1e ronde bespreking praktijkcase deelnemers a.d.h.v. HBDI® model in 2 gesplitste groepen
14.45-15.00  Pauze
15.00-16.15 2e ronde bespreking praktijkcase deelnemers a.d.h.v. HBDI® model in 2 gesplitste groepen
16.15-16.45  Van individueel profiel naar teamprofiel
16.45-17.00  Evaluatie en afsluiting
17.00-18.00  Netwerkborrel


Werkwijze
Om deze Masterclass interactief en persoonlijk op maat te kunnen verzorgen vragen wij u vooraf de HBDI® online vragenlijst in te vullen. Uw e-mailadres wordt gebruikt om u hiervoor uit te nodigen. Het HBDI® profiel illustreert en verklaart uw voorkeur voor een bepaalde manier van denken, leren, communiceren en beslissingen nemen.

Opbrengst
In het dagelijks leven is het zo dat verschillende situaties verschillende manieren van denken vereisen. Inzicht in uw persoonlijke denkvoorkeuren stelt u in staat om uw manier van denken, besluitvorming of communicatiestijl aan te passen aan een bepaalde situatie en deze te optimaliseren. Bovendien wordt hiermee duidelijk waarom u met de één gemakkelijker communiceert dan met de ander. Uw profiel zal duidelijk maken waarom sommige elementen van uw opleiding of werk gemakkelijker en bevredigender lijken en waarom u sommige onderwerpen, functies of hobby’s interessanter vindt dan andere.

Omvang
Deze bijeenkomst vindt plaats op 21 november 2014 en duurt van 9.00 - 18.00 uur.
De Masterclass wordt verzorgd door Tom Koot (gecertificeerde HBDI-consultant).
Deelnemerskosten bedragen € 249,- per deelnemer (inclusief HBDI® profiel, lunch en netwerkborrel)

Direct naar:

Bekijk het aanbod opleidingen en trainingen per onderwijssoort.

Cedeo- en CRKBO-erkend

KPC Groep verzorgt een breed scholingaanbod voor po, vo en mbo. Onze opleidingen en trainingen zijn Cedeo- en CRKBO-erkend.