Direct naar content

Authentiek leiderschap en uw persoonlijke drijfveren

 • Doelgroepen
  Middenmanagers, Teamleiders
 • Onderwijssector
  Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs
 • Data
  4 oktober 2017
 • Prijs
  € 320,00
 • Locatie
  's-Hertogenbosch

Doel

De effectiviteit van uw leiderschap hangt voor een belangrijk deel samen met uw persoonlijke drijfveren en oriëntaties. 
In deze workshop krijgt u zicht op uw persoonlijke drijfveren en de mate waarin u deze inzet om tot verdere effectiviteit te komen in communicatie en samenwerking met teamleden. We maken hierbij gebruik van het Herrmann Brain Dominance Instrument (HBDI).

Inhoud
Relaties leggen en écht contact maken zijn cruciale vaardigheden van leidinggevenden. Hoe zorgt u ervoor dat mensen zich gestimuleerd en gemotiveerd voelen en hun werkzaamheden met plezier verrichten? De HBDI- aanpak leert u op een andere manier kijken naar de kwaliteiten van uw mensen. Dat biedt de mogelijkheid hun kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten voor het team. Ook krijgt u zicht erop waar spanningen kunnen ontstaan in de relatie met mensen en op welke manier u fricties kunt voorkomen en spanningen kunt verminderen.   

Werkwijze
Na een toelichting op de achtergrond van het Herrmann Brain Dominance Instrument (HBDI) gaat u aan de slag met een toepassingsoefening. Daarna gaat u aan de slag met de eigen kwaliteiten die u te zien krijgt in uw persoonlijk profiel.

Opbrengst

 • U ontdekt hoe uw drijfveren zichtbaar worden in uw gedrag, communicatie en werkrelaties.
 • U krijgt inzicht in uw ontwikkelmogelijkheden.
 • U leert vanuit een ander perspectief te kijken naar collega’s en hoe u uw leiderschapskwaliteiten effectiever kunt benutten.

Omvang
De workshop vindt plaats op 4 oktober 2017 en duurt van 13.30 - 16.30 uur en wordt verzorgd door Tom Koot. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 12. De deelnemerskosten zijn inclusief individueel profieluitslag en HBDI toelichting.

Contact met adviseur

Direct naar:

Bekijk het aanbod opleidingen en trainingen per onderwijssoort.

Cedeo- en CRKBO-erkend

KPC Groep verzorgt een breed scholingaanbod voor po, vo en mbo. Onze opleidingen en trainingen zijn Cedeo- en CRKBO-erkend.