Direct naar content

Symposium Leren en laten leren in het AVO

 • Doelgroepen
  Schoolleiders, Teamleiders, Onderwijsontwikkelaars
 • Onderwijssector
  Voortgezet onderwijs
 • Data
  30 oktober 2013
 • Prijs
  gratis
 • Locatie
  Middelharnis

Doel

Motivatie van leerlingen is een aansprekend thema. Hoe leer je en hoe laat je leren? Wat betekent dit voor de leerling en docenten? Hoe word je daar als docent en leerling warm voor? Hoe zorg je voor de koppeling van binnen- en buitenschools leren? Twee jaar geleden is op CSG Prins Maurits besloten het roer om te gooien. Er is een concept ontwikkeld waarbij leerlingen werken aan oplossingen voor bedrijven en instellingen uit de regio. Er is veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van een project gebaseerd op leren in de echte wereld.
Hoe is dat gegaan? Wat is er geleerd? Gedurende twee jaar is in Havo 3 hard gewerkt aan de implementatie van het ‘verrijkingsvak’. Het team is er achter gekomen dat ‘Leren in de echte wereld’ met een ‘Persoonlijk leerplan’ en een ‘Authentieke beoordeling’ veel biedt aan leerlingen én docenten.

Werkwijze
CSG Prins Maurits uit Middelharnis en KPC Groep uit ’s Hertogenbosch organiseren een interactieve bijeenkomst  om u te informeren over onze ervaringen en uitkomsten van het onderzoek, om met u de dialoog aan te gaan, om feedback te ontvangen en te horen wat uw ervaringen zijn. Elkaar inspireren heeft een prominente plaats. Leerlingen, ouders, docenten, bedrijven uit de regio en andere scholen uit het land die bezig zijn met het thema Leren en laten leren in het AVO zullen een actieve bijdrage hebben.


Omvang
Het symposium vindt plaats op 30 oktober 2013 en duurt van 14.30 tot 19.30 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inschrijven
U kunt zich vóór 11 oktober opgeven bij:

Dit kunt u doen door aan te geven: met hoeveel personen u komt, de namen/naam en de functie(s), het e-mailadres en/of er gebruik wordt gemaakt van de maaltijd.  

Direct naar:

Bekijk het aanbod opleidingen en trainingen per onderwijssoort.

Cedeo- en CRKBO-erkend

KPC Groep verzorgt een breed scholingaanbod voor po, vo en mbo. Onze opleidingen en trainingen zijn Cedeo- en CRKBO-erkend.