Direct naar content

VSO: Arbeidstoeleiding_oud

 • Doelgroepen
  Directeuren, Teamleiders, Zorgfunctionarissen
 • Onderwijssector
  Voortgezet onderwijs, Speciaal onderwijs
 • Prijs
  € 125,00
 • Locatie
  Utrecht

Doel

In deze interactieve bijeenkomst krijgt u scherp inzicht in actuele ‘trending topics’ binnen het VSO en praktische handvatten om de beste keuzes te maken en uw ambities te realiseren met betrekking tot arbeidstoeleiding.

Inhoud
Bij leerlingen in uitstroomprofiel arbeidsmarkt wordt ingeschat dat zij toeleidbaar zijn naar loonvormende arbeid, maar niet in staat zullen zijn een volledig diploma vo of mbo-1 te behalen. Met de komst van de Participatiewet, de entreeopleiding en passend onderwijs is de noodzaak vergroot om leerlingen adequaat voor te bereiden op arbeid en vervolgens daadwerkelijk toe te leiden naar passend werk in de regio. Daarbij is cruciaal de afstemming tussen de school en bedrijven in de regio over de onderwijsinhoud, mogelijkheden voor stage en toekomstige werkmogelijkheden van belang. Branchegerichte cursussen bieden een kader om deze activiteiten doelgericht in te zetten. U krijgt aan de hand van voorbeelden van collega-scholen handvatten om rond arbeidstoeleiding de juiste keuzes te maken voor úw leerlingen. 

Opbrengst
Invalshoeken en mogelijkheden om toeleiden naar arbeid voor uw leerlingen te verankeren in de
schoolorganisatie en binnen netwerken buiten de school.
Wie deze bijeenkomst volgt gaat naar huis met:

 • de nieuwste inzichten
 • tips voor de praktijk
 • input voor concrete (verbeter)acties.

 
Praktische informatie
De expertisebijeenkomst vindt plaats op 18 november 2014 bij Stip VSO Utrecht en duurt van 13.30 tot 16.30 uur. De bijeenkomst wordt verzorgd door Suzanne Beek en Maud Dolman.

Suzanne Beek    Maud Dolman

 

De kosten per bijeenkomst zijn € 125,- per persoon. Over de verschillende bijeenkomsten wordt een staffel gehanteerd. Voor twee bijeenkomsten betaalt u € 240,- voor drie bijeenkomsten € 355,- en voor alle bijeenkomsten € 460,-.

Op uw eigen school
Uiteraard kunnen we één of meerdere expertbijeenkomst(en) bij u op school verzorgen. Interesse? Neem dan contact op met Maud Dolman.

Deze expertisebijeenkomst maakt onderdeel uit van een viertal bijeenkomsten.

 • Meer informatie over alle bijeenkomsten

Direct naar:

Bekijk het aanbod opleidingen en trainingen per onderwijssoort.

Cedeo- en CRKBO-erkend

KPC Groep verzorgt een breed scholingaanbod voor po, vo en mbo. Onze opleidingen en trainingen zijn Cedeo- en CRKBO-erkend.