Direct naar content

VSO: Het ontwikkelingsperspectief_oud

 • Doelgroepen
  Directeuren, Teamleiders, Zorgfunctionarissen
 • Onderwijssector
  Voortgezet onderwijs, Speciaal onderwijs
 • Prijs
  € 125,00
 • Locatie
  Utrecht

Doel

In deze interactieve bijeenkomst krijgt u scherp inzicht in actuele ‘trending topics’ binnen het VSO en praktische handvatten om de beste keuzes te maken en uw ambities te realiseren met betrekking tot het ontwikkelingsperspectief.

Inhoud
In het VSO wordt voor elke leerling een ontwikkelingsperspectief (OPP) opgesteld. Het ontwikkelingsperspectief moet een praktisch werkdocument zijn. Veel vso-scholen worstelen met de vraag hoe zij op basis van de ontwikkelingsperspectieven van de leerlingen een vertaalslag kunnen maken naar het groepsplan. Voor het maken van die vertaalslag zijn leerroutes nodig. Op welke wijze kan daar inhoud aan gegeven worden en hoe kunnen leerroutes in de school georganiseerd worden? Hoe betrek je de leerling en ouders op een actieve wijze bij het ontwikkelingsperspectief? U krijgt handvatten om hiermee op uw school aan de slag te gaan.

Opbrengst
Een plan van aanpak om werken met een OPP concreet handen en voeten te geven in school en in de groep. Wie deze bijeenkomst volgt gaat naar huis met:

 • de nieuwste inzichten
 • tips voor de praktijk
 • input voor concrete (verbeter)acties.

 
Praktische informatie
De expertisebijeenkomst vindt plaats op 27 oktober 2014 bij Stip VSO Utrecht en duurt van 13.30 tot 16.30 uur. De bijeenkomst wordt verzorgd door Arjan Clijsen  en Maud Dolman.

Arjan ClijsenMaud Dolman

De kosten per bijeenkomst zijn € 125,- per persoon. Over de verschillende bijeenkomsten wordt een staffel gehanteerd. Voor twee bijeenkomsten betaalt u € 240,- voor drie bijeenkomsten € 355,- en voor alle bijeenkomsten € 460,-.

Op uw eigen school
Uiteraard kunnen we één of meerdere expertbijeenkomst(en) bij u op school verzorgen. Interesse? Neem dan contact op met Maud Dolman.

Deze expertisebijeenkomst maakt onderdeel uit van een viertal bijeenkomsten.

 • Meer informatie over alle bijeenkomsten

Direct naar:

Bekijk het aanbod opleidingen en trainingen per onderwijssoort.

Cedeo- en CRKBO-erkend

KPC Groep verzorgt een breed scholingaanbod voor po, vo en mbo. Onze opleidingen en trainingen zijn Cedeo- en CRKBO-erkend.