Direct naar content

Excelleren voor hoogbegaafde leerlingen

Over KPC Groep

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor (hoogbegaafde) leerlingen die zouden moeten kunnen excelleren, maar het om één of andere reden niet doen. Maatschappelijke aandacht omdat Nederland minder ‘excelleert’ dan andere Europese landen en omdat steeds duidelijker wordt dat we in deze kenniseconomie talent aan het ‘verspillen’ zijn.

Handreiking hoogbegaafdheid
Download de handreiking boordevol praktische informatie en tips om
(hoog)begaafde leerlingen te laten excelleren.

 

Ondersteuning
Bij excelleren voor (hoog)begaafde leerlingen gaat het niet zozeer om het ‘excelleren’ op zich, maar het begeleiden van leerlingen naar persoonlijk excelleren. Hoe kan je je (cognitief) talent zo inzetten dat dit ook leidt tot (persoonlijk) succes? Met andere woorden, we zouden graag willen dat ook (cognitief) getalenteerde leerlingen goed in hun vel komen te zitten en niet meer/minder onderpresteren. Samen met u kunnen we een schoolgericht antwoord zoeken op vragen als: Wat is daarvoor nodig van de school of van de docent?; Hoe herkennen we die leerling en hoe gaan we met deze leerling als team om?; Wat betekent dit voor de school? KPC Groep ondersteunt scholen door middel van trainingen, workshops, coaching en maatwerktrajecten.


Lees meer


Presentaties

Contact met adviseur

Whitepaper

KPC Groep schreef een whitepaper over excelleren in het voortgezet onderwijs.  

Begrijp je me?

Esther de Boer schreef een scriptie in het kader van haar afstuderen aan de ECHA-opleiding van het Centrum voor Begaafdheids Onderzoek, Radboud Universiteit Nijmegen.

Cartoons hoogbegaafdheid

Download de kaarten met de cartoons over hoogbegaafheid.

Excelleren voor hoogbegaafde leerlingen

Delen