Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
Slimmer en effectiever werken met groepsplannen

17-05-2017 In veel scholen is het groepsplan allesbehalve een praktisch werkdocument. De administratieve kant van het groepsplan is op de voorgrond geraakt en het doel erachter is ondergesneeuwd. Onder leerkrachten neemt de roep om onderwijs zonder groepsplannen dan ook toe.

Lees verder
Gratis klankbordgesprek over uw professionalisering

17-05-2017 KPC Groep biedt u de kans voor een frisse en scherpe blik van buiten. De kans om uw professionaliseringsbeleid of bestaande leerpraktijken in uw organisatie tegen het licht te houden.

Lees verder
Digitale tool voor praktijkonderzoek

04-05-2017 Hoe zorg ik dat onderzoek resultaten oplevert waar de school echt iets mee kan? Hoe kan ik een onderzoekende houding bij leraren stimuleren? Elke school loopt dagelijks tegen uiteenlopende vragen aan. Omdat iedere school anders is, zijn pasklare antwoorden meestal niet voorhanden. De school zal dan zelf op (onder)zoek moeten gaan naar een oplossing.

Lees verder
Handelingsgericht werken: naar minder administratieve werklast

25-04-2017 Uit recente onderzoeken komt naar voren dat leerkrachten in het basisonderwijs vooral door de vele administratieve rompslomp een hoge werkdruk ervaren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bijhouden van het leervolgsysteem, sociaal-emotionele vragenlijsten, toets-mappen en groepsplannen. Vooral over groepsplannen is er de laatste tijd veel discussie.

Lees verder
Blog: Vernieuwing onderwijs: waarom?

21-04-2017 Op dit moment is er volop discussie over het project Onderwijs2032. Het jaar 2032 is ver weg, toch kopt Nieuwsuur op 19 april jl.: 'Vernieuwing onderwijs moet nu meteen beginnen'. Blog van Pleuni van Rooij.

Lees verder
In 5 stappen van data naar plan

20-04-2017 Hoe kun je je weg vinden in alle data die beschikbaar komen in leerlingvolgsystemen? Hoe zorgt u ervoor dat data-analyse een echte bijdrage leveren aan de kwaliteit van onderwijs? Ons stappenplan helpt school en leerkrachten op weg. In een handige en overzichtelijke placemat vindt u per stap belangrijke sleutelvragen en tips voor zelfevaluatie.

Lees verder
Succesvolle conferentie 10-14 onderwijs

19-04-2017 De eerste landelijke conferentie 10-14 onderwijs was een doorslaand succes. Ruim 170 onderwijsbestuurders, schoolleiders, teamleiders en leraren ontmoetten elkaar op 7 april in het theater Spektakel in Zwijndrecht.

Lees verder
Agile werken in het onderwijs

12-04-2017 Agile werken vindt steeds meer zijn weg in bedrijven en organisaties. Op 24 mei organiseert KPC Groep i.s.m. agile-coach Ad Uijterwaal een ‘proeverij’ voor onderwijsorganisaties die willen ervaren wat agile werken is.

Lees verder
Coaching en persoonlijk leiderschap

28-03-2017 Er is in het onderwijs ‘honger’ naar ruimte en zelfreflectie. Dit constateert Ineke Naber. Ze coacht leidinggevenden in het primair onderwijs over vragen rondom persoonlijk leiderschap. “Vertragen en verbinden kan tijdwinst opleveren.”

Lees verder
Nieuws over bestuur en directie

27-03-2017 Per 1 april neemt Johan van der Horst afscheid van KPC Groep als bestuurder/algemeen directeur. Hij gaat gebruikmaken van de levensloopregeling, gevolgd door pensioen. De bestuurlijke taken worden overgenomen door de beide directeuren Ton Bruining en Linda Schlundt Bodien.

Lees verder
Leren en ICT: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Leren en ICT: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Snel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en publicaties? Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook