Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
ICT en leren: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Seminar KPC Groep op NOT over werkdruk

20-12-2016 In de beroepsbevolking ervaart 1 op de 3 werkenden werkdruk. In het onderwijs ligt dit getal nog veel hoger. Bijna 2 op de 3 werkenden ervaart (hoge) werkdruk. Wat is werkdruk precies en wat doe je er aan of juist tegen?

Lees verder
KPC Groep ontvangt vernieuwde Cedeo-erkenning voor de maatwerk-opleidingen

03-11-2016 Ook in 2016 hebben we de Cedeo-erkenning verkregen voor onze maatwerk-opleidingen. Het predicaat betekent erkenning voor de kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid van onze maatwerk-opleidingen en is mede gebaseerd op een klanttevredenheidsonderzoek.

Lees verder
The missing link

02-11-2016 De kwaliteit van het onderwijs is eerder onder druk komen te staan door technologie dan dat het verder geholpen is. Dat voelen veel docenten zo. Dat gevoel wordt ondersteund door onderzoek en media-aandacht.

Lees verder
Professionele leergemeenschap in het praktijkonderwijs

31-10-2016 Wilt u stappen zetten in de professionele ontwikkeling van uw school en het samen leren en ontwikkelen? Ga in gesprek over collectief leren en het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap!

Lees verder
Masterclass gericht bewegen en leren

20-10-2016 In samenwerking met de motorisch remedial teachers Judith Spronk en Angelique Otterspeer organiseert KPC Groep een masterclass over het belang van de motorische ontwikkeling binnen het gedrag en leren.

Lees verder
Training voor vertrouwenspersonen

11-10-2016 In samenwerking met Patricia Ohlsen, deskundige op het gebied van ongewenste omgangsvormen, kindermishandeling en huiselijk geweld organiseert KPC Groep de training voor vertrouwenspersonen binnen het onderwijs.

Lees verder
Hoe wordt online gesproken over de Begroting 2017?

22-09-2016 Welke thema’s domineerden het gesprek in de online media n.a.v. Prinsjesdag en de presentatie van de Onderwijsbegroting? Wat was het sentiment? In samenwerking met media-intelligence bedrijf Meltwater maakten we een infographic.

Lees verder
Reflectie op onderwijsbegroting 2017

21-09-2016 Dinsdag 20 september presenteerde het kabinet Rutte/Asscher de plannen voor 2017, gevat in voorzichtig optimisme. Dat de regering voor 2017 190 miljoen extra uittrekt voor het onderwijs is voorlopig een koekje van eigen deeg. Onze reflectie op de Onderwijsbegroting 2017.

Lees verder
Monitoren van sociale veiligheid

20-09-2016 Sinds het schooljaar 2015-2016 zijn scholen wettelijk verplicht te zorgen voor een sociaal veilig schoolklimaat. De inspectie voor het onderwijs ziet er tijdens het schooljaar 2016-2017 extra op toe of scholen in voldoende mate de sociale veiligheid in school monitoren met een valide instrument.

Lees verder
Week tegen het pesten: En de rest van het jaar?

14-09-2016 In de week van 19-23 september krijgt in Nederland het tegengaan van pesten op school veel aandacht tijdens de ‘Week tegen het pesten’. In Vlaanderen loopt van 17 tot 24 februari 2017 de Vlaamse week tegen pesten. De campagnes zorgen ook voor veel media-aandacht en helpen het thema ‘pesten’ stevig op de agenda te zetten. Maar als school blijft natuurlijk de vraag hoe je de rest van het jaar dit thema de juiste aandacht geeft.

Lees verder
Sterke educatieve netwerken vragen om meervoudige verbindingen

14-07-2016 Professionalisering van aanstaande en huidige leraren is een thema dat volop in het brandpunt staat. Het kan en moet anders, stelt dr. Ton Bruining, directeur beroepsonderwijs bij KPC Groep. In het recente verleden verrichtte hij als lector van de Hogeschool Utrecht onderzoek naar de ontwikkeling van academische opleidingsscholen in de context van een educatief netwerk.

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook