Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
Blog: Vernieuwing onderwijs: waarom?

21-04-2017 Op dit moment is er volop discussie over het project Onderwijs2032. Het jaar 2032 is ver weg, toch kopt Nieuwsuur op 19 april jl.: 'Vernieuwing onderwijs moet nu meteen beginnen'. Blog van Pleuni van Rooij.

Lees verder
Succesvolle conferentie 10-14 onderwijs

19-04-2017 De eerste landelijke conferentie 10-14 onderwijs was een doorslaand succes. Ruim 170 onderwijsbestuurders, schoolleiders, teamleiders en leraren ontmoetten elkaar op 7 april in het theater Spektakel in Zwijndrecht.

Lees verder
Agile werken in het onderwijs

12-04-2017 Agile werken vindt steeds meer zijn weg in bedrijven en organisaties. Op 24 mei organiseert KPC Groep i.s.m. agile-coach Ad Uijterwaal een ‘proeverij’ voor onderwijsorganisaties die willen ervaren wat agile werken is.

Lees verder
BPV langs de meetlat van LOB

04-04-2017 Het merendeel van studenten geeft aan de BPV te zien als belangrijkste studieloopbaanactiviteit. Studenten zijn er van overtuigd dat zij tijdens de BPV het meeste leren. Het blijkt echter ook dat ze aan de opdrachten die ze moeten uitvoeren te weinig betekenis geven voor hun eigen ontwikkeling.

Lees verder
Onderzoek naar LOB in arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant

04-04-2017 AgriFood Capital Werkt! heeft recent i.s.m. KPC Groep onderzocht hoe LOB in het Noordoost-Brabant wordt toegepast. Het onderzoek laat zien dat de scholen wel met LOB aan de slag zijn maar dat de kwaliteit en de aanpak heel verschillend zijn.

Lees verder
Praktijkcollege Tilburg: ambities én daadkracht

29-03-2017 Praktijkcollege Tilburg heeft haar koers bepaald voor de komende jaren. Kernpunten hiervan zijn: herkenbare leerlijnen en uitstroomprofielen, een stevigere plek voor de praktijkvakken, leerlingen meer eigenaar maken van hun loopbaantraject.

Lees verder
Nieuwe opzet regionale PrO-Dag Drenthe slaat aan

29-03-2017 De nieuwe opzet van de regionale PrO-Dag Drenthe is goed aangeslagen. De studiedag, die plaats vond bij PrO Emmen, was voorbereid door een kerngroep die inhoudelijke thema’s op de agenda zette die bruikbaar zijn voor de praktijk.

Lees verder
‘Leerlingen meer eigen keuzes laten maken’

29-03-2017 Het Raayland College is een grote scholengemeenschap in Venray die ook praktijkonderwijs biedt. Centraal thema is ‘meer maatwerk in onderwijs’. Het praktijkonderwijs pakte de handschoen energiek op en is volop in vernieuwing. “We mogen trots zijn op wat het team in een kort tijdsbestek heeft gerealiseerd.”

Lees verder
Handige placemat over toekomstbestendig praktijkonderwijs

29-03-2017 Speciaal voor scholen voor praktijkonderwijs hebben we een placemat ontwikkeld. De placemat geeft inzicht in die thema’s die voor uw school van belang kunnen zijn voor uw schoolontwikkeling richting 2020. U kunt deze placemat op verschillende manieren gebruiken.

Lees verder
Nieuws over bestuur en directie

27-03-2017 Per 1 april neemt Johan van der Horst afscheid van KPC Groep als bestuurder/algemeen directeur. Hij gaat gebruikmaken van de levensloopregeling, gevolgd door pensioen. De bestuurlijke taken worden overgenomen door de beide directeuren Ton Bruining en Linda Schlundt Bodien.

Lees verder
Leren en ICT: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Leren en ICT: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook