Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
Aan de slag met schoolprofilering

17-07-2017 In een in BSM verschenen artikel bespreken Arie van Erp en Hans Burgmans acties en concrete interventies die behulpzaam zijn bij het versterken van de reputatie en het verwerven van voorkeur.

Lees verder
Zelfregie bij leren: quickscan voor leerlingen en voor docenten

12-07-2017 Zelfregie van zowel docenten áls van leerlingen krijgt de laatste jaren een steeds grotere rol binnen het onderwijs. De term zelfregie kent vele definities. Om spraakverwarring te voorkomen, heeft KPC Groep haar eigen definitie aan dit begrip gegeven.

Lees verder
Subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma’s PO-VO

12-07-2017 Vanuit het Actieplan gelijke kansen is extra geld beschikbaar voor scholen om gelijke kansen en soepele overgangen in het onderwijs te bevorderen. Het gaat om een subsidieregeling Doorstroomprogramma’s PO-VO en een zogeheten beleidskader Doorstroomprogramma’s vmbo-havo/mbo.

Lees verder
Van krimpkramp naar groeikracht in het VO

12-07-2017
Hoe kun je voorkomen dat je school in een krimpkramp schiet? Speciaal voor de schoolleider in het VO die met krimp te maken (gaat) krijgen geven onze adviseurs Detje de Kinderen en Felix Razenberg 8 tips. Deze worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

Lees verder
Leren en ICT: hoe pluk je de vruchten?

29-06-2017 Vanuit een onafhankelijke blik inspireren en adviseren we scholen en geven we concrete handvatten voor implementatie. ICT benaderen we hierbij als hulpmiddel, niet als doel.

Lees verder
The next level in leren en organiseren

22-06-2017 De wereldvermaarde Finse hoogleraar Yrjö Engeström is één van de grote denkers op het gebied van leren en organiseren. KPC Groep haalt Engeström op 9 oktober naar Nederland!

Lees verder
KPC Groep en School & Veiligheid bundelen krachten in calamiteitenteam

13-06-2017 Met ingang van heden kunnen scholen bij ernstige calamiteiten via Stichting School & Veiligheid een beroep doen op het calamiteitenteam. Daarmee bundelen Stichting School & Veiligheid en KPC Groep hun krachten. Scholen zijn zo verzekerd van hoogwaardige ondersteuning bij ernstige calamiteiten.

Lees verder
Samenwerking Increatie en KPC Groep

06-06-2017 In het onderwijs is een grote behoefte aan een instrument dat leraren en mentoren in staat stelt de verworven competenties en vaardigheden van leerlingen te volgen. Zonder dat dit leidt tot extra werklast. Studietracker biedt hiervoor effectieve oplossingen.

Lees verder
Whitepaper professionaliseren met impact

31-05-2017 In een whitepaper beschrijven onze experts Evelien Loeffen en Ton Bruining allereerst in vogelvlucht welke professionaliseringspraktijken de Nederlandse scholen voor PO, VO en MBO de afgelopen jaren rijker zijn geworden. We geven aan welke praktijken potentieel hebben in het licht van toekomstbestendig onderwijs. Wat werkt en wat kan er versterkt worden?

Lees verder
Basisopleiding zorgcoördinator

31-05-2017 Met de invoering van Passend onderwijs is de rol en positie van de zorgcoördinator relevanter dan ooit. KPC Groep biedt ondersteuning met een speciaal opleidingsprogramma. In zes dagen legt deze opleiding een stevig fundament om uw taak en rol als zorgcoördinator goed uit te kunnen voeren.

Lees verder
Gratis klankbordgesprek over uw professionalisering

17-05-2017 KPC Groep biedt u de kans voor een frisse en scherpe blik van buiten. De kans om uw professionaliseringsbeleid of bestaande leerpraktijken in uw organisatie tegen het licht te houden.

Lees verder
Basisopleiding zorgcoördinator najaar 2017

12-05-2017 Met de invoering van Passend onderwijs is de rol en positie van de zorgcoördinator relevanter dan ooit. KPC Groep biedt ondersteuning met een speciaal opleidingsprogramma: de basisopleiding voor zorgcoördinatoren.

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook