Direct naar content

Nieuws +

Nieuws
ICT en leren: maak het concreet

15-03-2017
Veel scholen willen niets liever dan ICT beter integreren in het onderwijs. Er komen steeds meer laptops en iPads de school binnen. Maar zijn we er dan? Interview met Pleuni van Rooij.

Lees verder
Aan de slag met schoolprofilering

13-03-2017 In een recent in BSM verschenen artikel bespreken Arie van Erp en Hans Burgmans acties en concrete interventies die behulpzaam zijn bij het versterken van de reputatie en het verwerven van voorkeur.

Lees verder
Placemat VSO uitstroomprofiel arbeid

08-03-2017 peciaal voor VSO-scholen (met het uitstroomprofiel arbeid) hebben we een placemat ontwikkeld. De placemat geeft inzicht in die thema’s die voor uw school van belang kunnen zijn voor uw schoolontwikkeling richting 2020.

Lees verder
Conferentie over (leer)loopbanen

07-03-2017 Op 21 juni vindt de conferentie ‘Anders doen denken' plaats. Een zoektocht naar antwoorden in de begeleiding van (leer)loopbanen van leerlingen, studenten en opleiders. De conferentie is een initiatief van onze kennispartner prof. dr. Marinka Kuijpers (Loopbaangroep) i.s.m. Johan van der Sanden erepenningdragers in het vmbo.

Lees verder
Inspiratieworkshop Professionele leergemeenschap

15-02-2017
Een professionele leergemeenschap (PLG) is concept dat veel in de belangstelling staat. Het ontwikkelen en onderhouden van een professionele leergemeenschap is geen doel op zich, maar draagt bij aan de voortdurende ontwikkeling van bekwaamheden van de docent en daarmee het leerproces van de leerling.

Lees verder
Leiderschapsprogramma met 6 bijzondere modules

13-02-2017 KPC Groep biedt u een prikkelend leiderschapsprogramma aan: ‘Leiderschap is meesterschap’. Met de kunst en natuur als inspiratiebron. Uw verhaal en uw rol als leider staat daarbij centraal.

Lees verder
Vernieuwd inspectietoezicht per 1 augustus

08-02-2017 Per 1 augustus gaat het vernieuwde toezicht van de inspectie in. Schoolleiders en bestuurders worden in de nieuwe vorm van toezicht aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van onderwijs.

Lees verder
Blended learning opbrengstgericht differentiëren in het VO

07-02-2017 Op het gebied van professionalisering docenten VO gaat KPC Groep op dinsdagmiddag 11 april van start met het Blended Interactief Trainingsprogramma (BIT) ‘startbekwaam opbrengstgericht differentiëren in de klas’.

Lees verder
Handige placemat VSO Arbeid

25-01-2017 Voor VSO Arbeid hebben we een handige placemat ontwikkeld. Deze brengt in kaart welke thema’s aan de orde zijn op het gebied van arbeidstoeleiding. Dit overzicht is een bruikbare onderlegger om in uw school het gesprek aan te gaan over een effectieve aanpak voor arbeid.

Lees verder
Erkenning voor excellerende Big Picture scholen

23-01-2017 Het aantal excellente scholen in Nederland is gestegen. 23 januari 2017 kregen 54 scholen te horen dat ze dit predicaat de komende drie jaar mogen voeren. Het totaal aantal scholen dat uitblinkt staat nu op een recordaantal van 183.

Lees verder
Seminar KPC Groep op NOT over werkdruk

20-12-2016 In de beroepsbevolking ervaart 1 op de 3 werkenden werkdruk. In het onderwijs ligt dit getal nog veel hoger. Bijna 2 op de 3 werkenden ervaart (hoge) werkdruk. Wat is werkdruk precies en wat doe je er aan of juist tegen?

Lees verder
Ontwikkeling nieuw begeleidingsinstrument leerlingen VO

19-12-2016 Ben je mentor/zorgcoördinator van een 2e klas in het voorgezet onderwijs? Heb je interesse om bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe begeleidingstool? Wil je leerlingen effectiever begeleiden bij leren en organiseren? Dan ligt er hier een mooie kans voor je.

Lees verder

Volg ons op

Volg ons op Linkedin Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook