Femke Wetzer

“Mijn persoonlijk motto is: ‘gelijke kansen voor iedereen, geluk kun je delen’. Ik zie hoe scholen die zich bewust zijn van de samenstelling van hun doelgroep en aan gelijke kansen voor alle kinderen willen werken, echt het verschil kunnen maken. Hoe vertrouwen en begrip kunnen zorgen voor grote veranderingen. Een belangrijke punt hierbij is het verhogen van de betrokkenheid van laagtaalvaardige ouders en oudercommunicatie. Investeren gebeurt soms pas als er een 'slecht nieuws gesprek’ moet worden gevoerd. Dat is te laat! Ook merk ik dat er soms weinig kennis is van NT2 en culturele diversiteit.”

“Mijn passie, kennis en ervaring ligt sterk op het snijvlak van school, ouders, leerling. In die driehoek gaat het helaas nog te vaak mis. Onbewust spelen soms vooroordelen hier een rol. Dat vertaalt zich onder meer in te lage schooladviezen. Ik help leerkrachten zich beter bewust te worden van hun houding in de klas en hun communicatie met ouders.”

“In mijn werk sta ik voor maatwerk en ben ik allergisch voor one-size-fits-all. Coachend adviseren is mijn kracht. Hierbij kan ik putten uit veel praktijkervaring. Ik zie waar het mis gaat in gezinnen, op scholen en door mijn gesprekken met ervaringsdeskundigen op het gebied van armoede. Maar ik zie óók dat investeren in de driehoek school, ouder, leerling helpt om werk te maken van gelijke kansen.”

Gelijke kansen voor iedereen, geluk kun je delen

Expertises

Opdrachten

  • Professionalisering leerkrachten op gebied NT2.
  • Verbeteren oudercommunicatie op basis van onderzoek naar hun behoeften.
  • Professionalisering startende leerkrachten n.a.v. communicatieproblemen met ouders.
  • Versterking educatief thuismilieu. Samenwerkingsproject scholen, bibliotheek en gemeente.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Femke Wetzer
Adviseur
085-2101580

E-mail Femke