1

Whitepapers

6

Blogs

Drs. Frans Donders

“Ik ben een ervaren onderwijsmanager en gespecialiseerd in ontwikkeling en management van organisaties en programma’s voor leren, HRD en MD. Creatief en vernieuwend, maar evenzeer ondernemend, pragmatisch en resultaatgericht. Ik kom snel tot de kern en tot goede oplossingen. Werk graag met een professioneel en ambitieus team aan resultaten met impact. Jong van geest, ervaren in jaren. Met in mijn bagage ervaring als adviseur, lector, dean en directeur.”

“Mijn gehele werkzame leven ben ik actief op het snijvlak van onderwijs en markt voor onderwijsorganisaties, commerciële opleidingsorganisaties en zakelijke dienstverleners. Ik heb veel vernieuwende programma’s ontwikkeld en voor de Hanzehogeschool een mondiale top 5 positie in U-Multirank gerealiseerd met 'graduate companies'. In 2018 ben ik door Startup Delta Summit uitgeroepen tot ‘Toekomstmaker’.”
“Met veel energie, creativiteit en sensitiviteit kan ik een organisatie, organisatieonderdeel, opleiding of ontwikkelingsprogramma (door)ontwikkelen en het vitaal, ondernemend, wendbaar en effectief maken. Ik ben thuis in verschillende sectoren en gespecialiseerd in ondernemend leren en werken.”

Resultaten met impact

Expertises

Opdrachten

  • Universiteit Nyenrode: als directielid verantwoordelijk voor het Management Research Center en later voor het Management Development Center.
  • KPC Groep: als manager de divisies BVE en R&D geleid en doorontwikkeld
  • SRM Opleidingen: algemeen directeur a.i.
  • Berenschot Osborne (gebouwen en infrastructuur): inrichting marktgroep Onderwijs
  • Ernst & Young Executive Management (interim management): inrichting marktgroep Onderwijs
  • Tias Business School: als directielid verantwoordelijk voor alle open masterprogramma’s
  • UvA Holding van UvA en HvA: een nieuwe business school opgezet.
  • Hanzehogeschool: als dean verantwoordelijk voor het Instituut voor Marketing Management en vervolgens als lector voor het Kenniscentrum Ondernemerschap en de incubator van de Groningse hogeschool en universiteit.

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Frans Donders
Adviseur
06-12504008

E-mail Frans