Aandacht voor oudere medewerkers in het onderwijs

11 mei 2022

Hoe houd je de vinger aan de pols bij oudere medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat ze gemotiveerd en met plezier blijven werken en hun ervaring en kwaliteiten benutten? Dit is het expertisegebied van Stavoor, netwerkpartner van KPC Groep. Voor MBO Hilversum verzorgde Stavoor de training ‘Vitaal 50 plus’. Docente Anja Groffen was een van de deelnemers en blikt terug. “Ik heb helaas teveel collega’s weg zien gaan met de tong op de schoenen bij hun pensioen."

Anja: “Ik heb mezelf altijd voorgehouden: zo wil ik hier niet de deur uit gaan. Dat lijkt me namelijk verschrikkelijk. Ik zit in het team Gezondheidszorg (opleidingen voor maatschappelijke zorg en verzorgenden, red.). Op een gegeven moment merk je toch: je wordt ouder en het werken met groepen jongeren wordt steeds zwaarder. Ook zijn er veel veranderingen in het onderwijs die het nodige vergen, zoals de invoering van een nieuw studentenvolgsysteem, werken met Teams en Canvas.”

“Ik scrolde door het aanbod aan interne trainingen en cursussen van het MBO College Hilversum en werd getriggerd door ‘Vitaal 50 plus’. Ik ben 63 maar ben best een beetje verbaasd over wat het ouder worden allemaal met je doet. Bij de beroepsrichting Gezondheidszorg bieden we ook Volwassenenonderwijs. Dat vond ik beter passen bij wie ik ben en waar mijn kwaliteiten liggen. Maar hoe maak je dat bespreekbaar in de organisatie? Dat vond ik een lastige. Ik was daarom best benieuwd wat de cursus ‘Vitaal 50 plus’ voor me op kon leveren.”


Keuzes bespreekbaar maken

“We hadden een groep van ongeveer 10 mensen. Het is heel verhelderend als je ontdekt dat je niet de enige bent die merkt dat je minder energie hebt als je ouder wordt en dat je ambities veranderen. Dat ook anderen dit hebben in jouw leeftijdsgroep. Deze training heeft me ervan bewust gemaakt dat je zélf stappen moet zetten als je je kwaliteiten op een andere manier wilt gaan inzetten. Trainer Miranda de Vries gaf me het zetje om mijn stap bespreekbaar te gaan maken. Niet alleen met mijn manager maar ook met mijn team. Miranda liet me zien dat je je niet hoeft vast te houden aan wat je ooit hebt gedaan. Ze hield me voor: ‘je zit als oudere medewerker zelf in een veranderproces en je hoeft je daar niet voor te schamen. Een heel waardevolle tip.”


Teambuildingsdag

“Ik ben blij dat MBO Hilversum deze training aanbiedt. Onderschat niet wat ouder worden met medewerkers kan doen. Deze training spoort je aan goed over jezelf na te denken. Wie ben je?, wat neem je mee?, wat is je ervaring?, hoe kun je je kwaliteiten inzetten? Ik heb gelukkig een manager die daar oog en oor voor heeft. Maar je moet ook de ruimte krijgen van het team. Kort na de cursus hadden we een teambuildingsdag. Mijn wens was geen les meer te geven aan BOL studenten. Ik wilde liever ingezet worden binnen het volwassenonderwijs. Met mijn teammanager heb ik dat besproken. Ik heb het team verteld dat mijn voorkeur uitgaat naar het volwassenonderwijs (BBL) omdat ik steeds minder aansluiting vind bij de BOL groepen (jongeren). Mijn teamleden hadden heel veel begrip ervoor dat ik de laatste jaren van mijn loopbaan goed wilde afsluiten. Ik had dat begrip wel verwacht maar je moet toch voor jezelf een drempel over. Je moet iets gaan zeggen wat voor jezelf een heel proces is geweest.“


“Je moet het zelf doen”

“In principe werk ik nog drie jaar. Naast mentor in het Volwassenenonderwijs werk ik ook voor de Examencommissie. Ik heb dus veel afwisseling in mijn baan en dat maakt het ook leuk. Maar je moet het zelf doen. Er is niemand die tegen je zegt: ‘Anja, je wordt 64, wat wil je nou nog’? Het is daarom heel goed dat MBO Hilversum deze cursus aanbiedt. Het zorgt ervoor dat oudere medewerkers die heel belangrijke vraag tegen het licht kunnen houden: wat wil ik nou en wat is nodig om zinvol en leuk werk te hebben op weg naar mijn pensioen. Dat is in het belang van zowel de organisatie als de medewerker.”

Interesse in het thema werk & oudere medewerkers en meer weten over de training meetellen of aftellen?  Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op. 

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Arie van Erp
Adviseur
06-22488059

E-mail Arie