Bewegen tijdens de les

29 oktober 2019

Wetenschappelijk is onderzocht dat bewegen bij het leren niet alleen gezond is maar ook voor een betere concentratie zorgt. Op het gebied van bewegen en leren slaan steeds meer scholen nieuwe wegen in. Zo verwierf basisschool De Wiene als eerste in Nederland het certificaat voor buitenlessen.

Afgelopen juni pleitte hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder ervoor om sport en bewegen te verweven in het lesprogramma. "Natuurlijk, het vraagt moeite en inzet van de leerkracht. De leerkracht die al zoveel op zijn bordje heeft. Maar wat krijgen de kinderen en die leerkracht ervoor terug? Toegenomen aandacht en concentratie tijdens de lessen die erop volgen; daardoor een grotere kans op betere leerprestaties, meer controle op impulsief gedrag, een betere stemming en een betere lichamelijke conditie. Daarnaast leidt het hebben van plezier in bewegen tot actieve kinderen die ook op latere leeftijd een actieve leefstijl hebben." Lees hier de bijdrage van Erik Scherder (bron: NRC). 

Training bewegend leren

Oriënteer je je als school op de vraag hoe je bewegend leren kunt toepassen in dagelijkse lespraktijk? Op 26 november organiseren we een ééndaagse training. 

Meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

 

Training bewegen en leren

Leren in beweging

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Arie van Erp
Adviseur
06-22488059

E-mail Arie