Burn-out percentage onderwijs opnieuw gestegen

4 september 2020

Het burn-out percentage in het onderwijs stijgt voor het vierde jaar op rij. In 2019 opnieuw, tegen de landelijke trend in. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden door TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Meer dan een kwart van alle docenten in Nederland kampt met burn-out klachten. Daarmee is onderwijs het meest gevoelige beroep voor burn-out. De resultaten van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden verschenen al half april, maar trokken door de uitbraak van het corona-virus geen aandacht.

Duurzame inzetbaarheid
Gezond, productief en met plezier aan het werk zijn en blijven in het onderwijs is een majeur vraagstuk. Op 10 november organiseert KPC Groep i.s.m. Stavoor een inspiratiesessie voor HR-ers en managers in het onderwijs.  Hoogleraar vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren verzorgt een keynote. Ze is auteur van het boek ‘Een leven lang vitaal in het onderwijs’. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze bijeenkomst in Amersfoort.

Publicatie met nieuwe denklijnen

Een kritische blik op het gebruikelijke HR-beleid laat zien dat er nog ruimte is voor nieuw denken over duurzame inzetbaarheid. Tinka van Vuuren, Ton Bruining en Frans Donders schreven hierover een veel gedownload artikel met nieuwe denklijnen, dat eerder verscheen in vakblad O & O. 

 

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Frans Donders
Directeur KPC Interim/Adviseur
06-12504008

E-mail Frans