Geslaagd event Onderwijsvernieuwing en ICT

9 oktober 2017

Het is bijna wekelijks in het nieuws; ICT in het onderwijs. Toeval of niet, op 4 oktober jl., de dag van ons event, kopt het Leidsch Dagblad: “Scholen worstelen met digitaal onderwijs”. De eerste alinea van het artikel raakt de kern:
“Alle docenten op alle scholen, van basisschool tot universiteit, breken zich het hoofd over de vraag hoe zij hun leerlingen moeten voorbereiden op de digitale samenleving. Digitale ontwikkelingen gaan hard en zijn zo onvoorspelbaar, dat vrijwel niemand verder dan vijf jaar vooruit kan kijken. Dat is lastig voor docenten, die hun leerlingen kennis en vaardigheden willen meegeven waar zij hun hele verdere leven plezier van hebben.”

Daarbij komt dat veel scholen in het enorme aanbod aan mogelijkheden, tools en applicaties door de bomen het bos niet meer zien. Voor KPC Groep reden genoeg om samen met partners het event Onderwijsvernieuwing en ICT te organiseren voor onderwijsprofessionals.

Het digitale tijdperk
In de middag op Werelddierendag vertelt Renate van Stigt (Switch IT Solutions) in haar inspirerende opening, ‘zo trots als een pauw’, over haar twee kinderen die opgroeien in het digitale tijdperk en alles wat daarbij komt kijken. Ze laat de 50 deelnemers nadenken over de vraag: hoe ziet ons leven eruit in 2032, als onze kinderen van school komen? En wat hebben we dan nu te doen in ons onderwijs?

‘Sharing is caring’
Mooie vragen om mee te nemen naar de workshops. In 3 rondes met steeds de keuze uit 3 verschillende workshops, deelden de workshopleiders hun kennis en gingen deelnemers praktisch aan de slag. Onder andere met social learning, formatief toetsen met online tools, herontwerp, mediawijsheid, deep learning met design thinking, gamification en programmeren. Maar er werden ook veel ervaringen gedeeld; over hoe je docenten/je collega’s ‘meeneemt’ in onderwijsvernieuwingen en het werken met ICT-tools.

Niet alleen de workshopleiders deelden hun kennis en ervaringen, maar ook deelnemers wisselden kennis (en kaartjes) met elkaar uit en er ontstonden mooie discussies op het innovatie- en netwerkplein. Op dit plein konden deelnemers letterlijk een ‘kijkje nemen’ in de wereld van VR, in gesprek over het ontwerpen en inrichten van de IT-omgeving in de school en natuurlijk was onze huisrobot KAPCO ook aanwezig om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met programmeren. Zo kregen veel deelnemers, in ruil voor een ‘high five’, van KAPCO te horen: “wat zit je haar leuk vandaag!”. Wij kijken, samen met onze partners en deelnemers, terug op een geslaagde middag!

KPC Groep begeleidt scholen die aan de slag willen met onderwijsvernieuwing en hierbij ICT willen inzetten als middel. Hier leest u meer over onze expertise op de verschillende thema’s rondom leren en ICT. Houd ook onze website in de gaten voor interessante nieuwe events!

 

Meer weten over onze dienstverlening?

Leren en ICT

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Martijn Hermsen
Adviseur
073-6247247

E-mail Martijn