Innovatieve leraren gaan zich verbinden aan KPC Groep

27 augustus 2018

Het nieuwe initiatief van KPC Groep voor innovatieve leraren is met veel enthousiasme ontvangen. Kern van dit concept is dat  de ‘teaching leaders’ naast hun werk in de school zich verder ontwikkelen en advies- en onderzoeksactiviteiten gaan verrichten in andere scholen. Doel: vorm geven aan onderwijsontwikkeling, schoolontwikkeling en professionalsering van collega-leraren.

De ontwikkelkansen die KPC Groep biedt, hebben veel positieve reacties los gemaakt. Uit een grote groep van belangstellenden zijn na een assessment 10 talenten geselecteerd.

‘Talentenpool’

“De ‘talentenpool’ kent vier ‘winnaars”, vertelt Ton Bruining die de gesprekken voerde met de innovatieve docenten. “Het was echt een genot om met deze vaak jonge veelbelovende talenten in gesprek te gaan en hun ‘vibe’ te ervaren. De teacher leaders kunnen zich door dit initiatief verder ontwikkelen. Hiervan kunnen zij de vruchten gaan plukken en niet te vergeten hun eigen school. Ook de onderwijsorganisaties die de teacher leaders gaan begeleiden worden hier beter van. KPC Groep laat met dit initiatief zien dat we met de talentenpool een nieuwe rol in het onderwijsveld kunnen spelen.”

Opleidingstraject

De geselecteerde talenten gaan een opleidingstraject volgen. Hierna gaan ze - naast hun werk in de eigen school - een aantal dagen per maand aan de slag in adviestrajecten van KPC Groep. Dit onder begeleiding van senior adviseurs.

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur
06–53221513

E-mail Ton