KPC Groep gaat lesmateriaal ontwikkelen voor de Robotacademie van Smart Robotics

1 november 2017

Het lijdt geen twijfel. Robots en kunstmatige intelligentie gaan ons leven ingrijpend veranderen. Robotica is bezig met een enorme opmars. Denk aan zelfrijdende auto’s, de toepassing van robots in de zorg en de komst van robots om het dagelijks leven makkelijker te maken. Zoals een robotmaaier die het gazon onderhoudt. Ook in het onderwijs zal de aandacht meer en meer komen te liggen op automatisering en robotica.

Smart Robotics in het Brabantse Best, Nederlands eerste en enige uitzendbureau voor robots, gaat een driedaagse opleiding aanbieden die mensen leert samenwerken met de nieuwe generatie slimme robots. Vanuit KPC Groep gaat Martijn Hermsen, specialist programmeren en robotica, bijdragen aan de ontwikkeling van deze robotica-opleiding. Begin 2018 gaat deze van start.

De training wordt ontwikkeld voor productiemedewerkers die binnen een jaar gaan samenwerken met een robot. Martijn: “Toenemende robotisering betekent dat taken veranderen en daar moet je je als bedrijf en als medewerker op voorbereiden. De robots van Smart Robotics zijn flexibel inzetbaar, eenvoudig te (her)configureren, betaalbaar en veilig te bedienen. Deze slimme robots maken het mogelijk zichzelf snel terug te verdienen en wegen op tegen outsourcing naar lage lonen landen. Met deze training willen we mensen bijscholen die eerder het werk van de robot alleen deden. In veel gevallen gaan ze in de toekomst mét de robot werken. De robots worden daarom collaboratieve robots, cobots genoemd.”

De training kan ook onderdeel zijn van een nieuw te ontwikkelen curriculum in het MBO. Smart Robotics en KPC Groep gaan samen contacten leggen in het beroepsonderwijs om roboticalessen te integreren in het curriculum van nieuwe opleidingen. Verder zijn verbindingen in de maak met het HBO en universiteiten. Robotica biedt ook voor het primair en voortgezet onderwijs grote kansen en mogelijkheden. Graag gaan we met u in gesprek over concrete toepassingen.

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Martijn Hermsen
Adviseur
06-51115450

E-mail Martijn