Nieuwe editie Vervolgopleiding voor ondersteuningscoördinatoren

23 december 2021

Ben je minimaal twee jaar actief als zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator? Wil je vanuit jouw positie en rol echt het verschil maken? Dan is de vervolgopleiding voor ondersteuningscoördinator een interessante (vervolg)opleiding voor je.

In het veld van ondersteuningscoördinatoren is KPC Groep mede bekend vanwege de hooggewaardeerde Basisopleiding. De positieve reacties en ambities van deelnemers brachten ons ertoe om een vervolgprogramma te maken. Een nieuwe editie gaat op 1 februari van start.

De vervolgopleiding wordt verzorgd door Pieter Jan Hiemstra en Ton Bruining. “Ondersteuningscoördinatoren komen in hun werk allerlei fricties tegen, in de samenwerking met collega’s, in de samenwerking met netwerkpartners en in de schoolorganisatie. Zorg- en ondersteuningscoördinatoren zijn echte ‘teacher leaders’ en hebben de ambitie om vanuit fricties tot verbetering te komen. We gaan in de opleiding met echte verbeterpunten uit de praktijk van de zorgcoördinatoren aan de slag.”

Adviseren met impact

Het centrale thema in de vervolgopleiding voor ondersteuningscoördinatoren is strategisch adviseren op het gebied van zorgbeleid en in de praktijk bij het uitvoeren van zorgbeleid. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van kennis rond adviesprocessen, om het strategisch kunnen richten van een op samenwerking gerichte attitude en om persoonsontwikkeling. In de vervolgopleiding staan deelnemers stil bij kernvragen als: Hoe word je een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot je jouw persoonlijke invloed?

Reeks van vier bijeenkomsten

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten die vooral gericht zijn op vraagstukken uit de praktijk. De noodzakelijke kennis wordt vooraf aangeboden en in de bijeenkomsten wordt deze toegepast. De deelnemers gaan ook feedback verzamelen op hun persoonlijk functioneren in de praktijk. De rode draad in het programma wordt gevormd door een praktijkproject waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Met de deelnemers zorgen de opleiders voor een vraaggerichte invulling van het programma.

Informatie en inschrijven

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Pieter Jan Hiemstra
Adviseur
085-2101580

E-mail Pieter Jan

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton