Onderwijsinnovator Judith Wolf verbindt zich aan KPC Groep

14 september 2018

Judith Wolf-Lucas heeft zich als teacher leader verbonden aan KPC Groep. Naast haar werkzaamheden bij Zone.college gaat ze aan de slag in advies- en professionaliseringstrajecten van KPC Groep.

Als onderwijsinnovator is Judith actief bij onderwijsorganisatie Zone.college (voorheen AOC Oost). Binnen deze onderwijsorganisatie vervulde Judith de afgelopen jaren de rol van projectleider/innovatiemanager van het Nieuw Beroepsgericht Programma (NBGP), Profiel Groen. Ze licht toe. “Het gaat om een fundamentele verandering van het onderwijsprogramma. Een  intensief proces voor alle praktijkdocenten. In dit proces heb ik docenten begeleid en gecoacht. ‘ Judith maakte hierbij onder meer gebruik van inzichten die ze opdeed bij het praktijkgericht onderzoek dat ze verrichtte bij de Masteropleiding Leren en Innoveren. Ze deed hierbij onderzoek naar factoren die invloed hebben op de veranderingsbereidheid van praktijkdocenten bij de invoering van het nieuwe onderwijsconcept NBGP.   

LOB

Een ander expertisegebied van Judith is LOB. "Binnen Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) ben ik de afgelopen jaren de innovator geweest van het organiseren van een Tour de Groen, Tour de Zorg, Tour de Voeding en Tour de Techniek. Deze touren houden in dat vmbo leerlingen in één dag kennis en ervaringen opdoen bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Op deze manier komen leerlingen, en begeleidende docenten, in contact met diverse bedrijven en (zorg)instellingen.” Op deze manier heeft Judith leerlingen geholpen om zich te oriënteren in diverse werkvelden.

“Ruimte om te experimenteren”

De afgelopen jaren bouwde Judith verder veel kennis en ervaring op bij de invoering van het vernieuwde vmbo. Judith: “Als projectleider/innovatiemanager heb ik binnen vijf locaties in het groene onderwijs het vernieuwde vmbo op de kaart mogen zetten. Mijn kwaliteiten coördineren, plannen, co creatie, verbinden en leiding geven hoop ik binnen diverse (onderwijs)organisaties in te zetten. Als innovator wil ik graag samen met anderen ideeën en inzichten creëren om (onderwijs)veranderingen vorm te geven. Waarbij het van belang is dat mensen ruimte krijgen om te mogen experimenteren met vernieuwingen.”

 

Teaching leaders en KPC Groep