Opleidingsprogramma's voor ondersteuningscoördinatoren

12 november 2021

De zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator speelt een centrale rol binnen het zorgbeleid van de school. Ook dit schooljaar verzorgt KPC Groep nieuwe edities van de hooggewaardeerde basisopleiding én van de vervolgopleiding voor zorg-/ondersteuningscoördinatoren.

Basisopleiding zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator

Op 11 januari start een extra editie van de basisopleiding. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer:

  • Passend onderwijs en het werk van de zorgcoördinator;
  • Ondersteunen van leerlingen met leer- en gedragsproblemen;
  • Gesprekken met leerlingen en met ouders;
  • Coachen van docenten en mentoren.

 

Amanda Vos  over de basisopleiding: “Je eigen praktijk komt erg aan bod. Continu wordt de koppeling gemaakt tussen theorie en de vertaling naar je eigen context. Het geeft mij veel energie als ik in mijn hoofd al meteen een opdracht kan vertalen naar de praktijk waarmee ik te maken heb, zoals de coaching van collega’s.”

Meer informatie basisopleiding

 

Vervolgopleiding zorg-/ondersteuningscoördinator

Op 1 februari start de vervolgopleiding. Centraal thema is strategisch advisering op het gebied van zorgbeleid en de implementeren hiervan. Deelnemers ontwikkelen kennis en vaardigheden rond advies- en innovatieprocessen en het vergroten van hun impact. In deze vervolgopleiding staan deelnemers stil bij kernvragen als: Hoe word ik een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot ik mijn persoonlijke invloed?

Anita Gouda over de vervolgopleiding: “Ik wilde uit mijn routines en mijn comfortzone komen. Als ondersteuningscoördinator had ik behoefte aan nieuwe prikkels. Door deze opleiding heb ik nu meer inhoud in mijn professionele bagage. Ook op persoonlijk vlak vind ik dat ik gegroeid ben en meer zelfvertrouwen heb als veranderaar bij vernieuwingen.”

Meer informatie vervolgopleiding

 

Opleiders

Pieter Jan Hiemstra en Ton Bruining zijn de gezichten achter de beide opleidingsprogramma's.  Beide opleiders vullen elkaar uitstekend aan met hun expertises en praktijkervaring en werken al jaren samen rond professionaliseringsprogramma's voor ondersteuningscoördinatoren. Pieter Jan kan bogen op een schat aan praktijkervaring als onder meer zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs en actuele kennis van vraagstukken rond passend onderwijs. Ton Bruining richt zich als opleider, adviseur en onderzoeker op leren en veranderen in onderwijsorganisaties en het realiseren van netwerkverbindingen in complexe omgevingen met (vaak) verschillende belangen.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Pieter Jan Hiemstra
Adviseur
085-2101580

E-mail Pieter Jan

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton