Professionele leergemeenschap voor innovatieve leraren en interne adviseurs

29 augustus 2019

KPC Groep biedt in het schooljaar 2019 - 2020 een professionele leergemeenschap voor interne adviseurs die hun adviesvaardigheden willen versterken. Focus ligt op de samenhang tussen onderwijsontwikkeling, schoolontwikkeling en professionele ontwikkeling en de aangrijpingspunten voor adviseurs.

Ton Bruining en Marion Hoeffgen faciliteren het leertraject. Zij zijn samen met de deelnemers verantwoordelijk voor het ontwerp van leerinterventies gericht op individueel- en groepsleren. 

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar voor teacher leaders, projectleiders, stafmedewerkers of beleidsmedewerkers die hun adviesvaardigheden willen versterken om meer te kunnen bereiken in hun school of scholengroep. 

• Schoolbesturen/overkoepelende organisaties kunnen interne adviseurs of teacher leaders deel laten nemen als zij drie of meer medewerkers in dienst van een onderwijsorganisatie mee laten doen. 

• Individueel deelnemen is ook mogelijk. Je krijgt coaching op maat om eigen ambities te concretiseren.

Ton Bruining: "In deze leergang staan we stil bij het systemische karakter van leren, organiseren en adviseren. Op dit terrein werkt KPC Groep samen met de Finse hoogleraar Yrjö Engström. Ook hebben we aandacht voor de moreel-ethische component van het advieswerk en de waarde van creativiteit in het advieswerk." 

Over de begeleiding

Marion Hoeffgen en Ton Bruining reiken een mix van leeractiviteiten aan waarmee deelnemers een eigen en gezamenlijk leerproces kunnen vormgeven vanuit persoonlijke leerdoelen. Dr. Ton Bruining is al 20 jaar actief in het onderwijsadvies. De deelnemers profiteren niet alleen van zijn kennis, maar ook van het onderzoek dat hij doet in de kenniskring Leren en innoveren. Eerder was Bruining ook lector, onder meer vraaggericht leren (2004-2008) en academische basisschool (2009-2011). Marion Hoeffgen heeft ruime ervaring als adviseur in verschillende branches van de publieke dienstverlening, zoals zorg en onderwijs. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van adviseurs die de opdracht hebben om rijke leeromgevingen te creëren.

Meer weten

De leerplaats gaat van start op 23 oktober in Utrecht en omvat 6 bijeenkomsten. Meer weten over de inhoud, programmalijnen en investering? Neem contact op met Marion Hoeffgen of Ton Bruining.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Marion Hoeffgen
Adviseur
073-6247247

E-mail Marion

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton