Publicaties over actuele hrm-vraagstukken

30 juni 2019

Veel onderwijsorganisaties worstelen met het binden en boeien van jonge leraren en het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van oudere medewerkers.

Ruim de helft van alle leraren ouder dan 57 wil  - zo blijkt uit onderzoek van de AOb - eerder dan de AOW-gerechtigde leeftijd met pensioen gaan. In het basisonderwijs en voortgezet onderwijs wil 56 procent eerder stoppen met werken. In het mbo is dat 53 procent van de ondervraagden. Het tv-programma Nieuwsuur wijdde er een item aan.  

De noodzaak voor een goed personeelsbeleid is hoog. Dat geldt niet alleen voor oudere leraren maar ook voor startende leerkrachten en docenten. 1 op de 4 van de starters vertrekt binnen enkele jaren uit het onderwijs. Veel talenten gaan verloren.  

Interessante publicaties

In een mini-publicatie laten experts hun licht schijnen over duurzame inzetbaarheid van (oudere) medewerkers in het onderwijs en worden oplossingsrichtingen gepresenteerd. De publicatie is gemaakt door collega's van onze partnerorganisatie Stavoor. Over het thema begeleiden van startende leraren schreef adviseur Femke van Kronenburg een reeds veel gelezen whitepaper. 

Beide publicaties kunt u gratis downloaden.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Femke van Kronenburg
Adviseur
06-22011791

E-mail Femke