Speciale actie in kader van landelijke Week van de Werkstress

21 oktober 2019

Bij ongewijzigd beleid zal in 2030 in ons land een kwart van de werkende mensen burn-outverschijnselen hebben en minder kunnen werken. Arbodienst Arbo Unie doet deze voorspelling op basis van cijfers van CBS en TNO. 

In twintig jaar tijd is het aantal werknemers met een burn-out verdubbeld. Meer dan een miljoen werkenden hebben last van vermoeidheidsklachten. Vooral jongeren en werknemers in de zorg en het onderwijs kampen met stress en oververmoeidheid. In die laatste twee sectoren is de werkdruk door bezuinigingen en personeelstekorten al jaren een majeur vraagstuk.

Landelijke actieweek

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november vindt de 6e editie plaats van de Week van de Werkstress. De organisatie is in handen van OVAL, de branche voor duurzame inzetbaarheid. Een week lang vinden in den lande allerlei activiteiten plaats. Centraal thema van de campagne is dit jaar het verhogen van werkplezier.

 

Ook KPC Groep ondersteunt de landelijke actieweek. Lesgeven, nakijken, e-mailen, rapporteren, bellen, vergaderen… De agenda van een leraar moet goed worden gemanaged. David Allen is de bedenker van Getting Things Done: een beproefde methode om productief te werken en het werkplezier te verhogen.

Speciale aanbieding

Op 3 december organiseren we een ééndaagse training voor onderwijsprofessionals die grip willen krijgen op werkdruk en hun activiteiten beter willen leren plannen, beheren en uitvoeren. Dit aan de hand van de methodiek van Getting Things Done. Wie zich inschrijft voor deze training tijdens de actieweek van 11 tot en met 15 november ontvangt 50 euro korting. 

Informatie en inschrijving training

 

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Arie van Erp
Adviseur
06-22488059

E-mail Arie