Terugblik seminar Werk maken van pedagogiek

6 februari 2019

Het seminar Werk maken van pedagogiek van KPC Groep van 17 januari j.l. bood inspiratie en ‘food for thought’. Zo’n 120 leraren, teamleiders, stafmedewerkers, schooldirecteuren, rectoren en bestuurders uit alle delen van het land gingen op 17 januari op landgoed De Guldenberg met elkaar in gesprek over de pedagogische dimensie van de onderwijspraktijk.

Ook Marcia van der Wens (leerkracht basisonderwijs/co-teacher/coördinator passend onderwijs) nam deel aan het seminar. "Dit seminar was niet een seminar dat me met veel hapklare kennis en ‘recepten’ naar huis toe stuurde. Dit seminar was er ook niet een van de categorie waar je antwoorden vindt op de vragen waarmee je kwam. Dit seminar was van een heel andere orde. Het bracht met tot het bewustzijn dat blijven reflecteren de manier is om tot een betere balans te komen in het onderwijsaanbod. Dat het niet gaat om iets nieuws beheersen maar om voor iets nieuws open staan. Dat neem ik mee naar mijn school.”

Naar aanleiding van het seminar is een publicatie verschenen met reflecties, blogs, links naar video's en informatie over ons professionaliseringsprogramma. 

U kunt de publicatie hier downloaden.