Vanwege grote deelname: extra editie Online Werkplaats 10-14 onderwijs

17 februari 2021

Hoe laat je je 10-14 initiatief uitgroeien tot een duurzame en succesvolle vorm van onderwijsinnovatie? De Werkplaatsen van KPC Groep helpen hierbij en bieden houvast. In verband met deze coronatijd vinden de Werkplaatsen 10-14 onderwijs online plaats. Vanwege de grote belangstelling – de voorjaarseditie is volgeboekt- is er een extra editie. Deze start op 1 april.

 

KPC Groep is al meer dan tien jaar betrokken bij een groot aantal 10-14 initiatieven. In de Werkplaats delen we onze kennis en ervaring. Ton Bruining: “Voor 10-14 onderwijs bestaat geen blauwdruk. De ambities en contexten van initiatieven daarom zijn zeer verschillend. We bieden deelnemers in onze Werkplaats de gelegenheid om los te komen van de dagelijkse schoolhectiek en met rust en aandacht te werken aan hun project. Daarbij worden gedoseerd ervaringen uitgewisseld met andere initiatieven. We zien dat ons vakmanschap wordt gewaardeerd om mensen out-of-the-box na te laten denken over hun eigen onderwijs. we nemen hen hierin mee via allerlei opdrachten en processtappen.”

‘Magische momenten’

In den lande is Ton momenteel betrokken bij verschillende initiatieven, zoals in West-Brabant. “Corona of geen corona, de mensen die werk willen maken zijn heel gepassioneerd en willen gewoon doorgaan met ontwikkelen, in een 10-14 initiatief stappen en ermee aan de slag gaan. Het zijn onderwijsmensen die vinden dat het anders kan en anders moet en daar ideeën bij hebben. We zien dat ook in online-omgeving leren en ontwikkelen heel goed kan en dat ‘achter glas’ er magische momenten ontstaan als mensen op een andere manier durven kijken naar hun onderwijs.”

Verbinding met bestuur

In de Online Werkplaats leren de deelnemers betekenis te geven aan hun initiatief en concrete invulling te geven aan onderwijsinnovatie op het grensvlak van po en vo. Daarbij is ook veel aandacht voor de verbinding met alle belanghebbenden. Ton: “De inbedding van 10-14 initiatieven bij directies en bestuur is een belangrijke succesfactor om een project tot leven te brengen en te laten bloeien. Ook die strategische komt aan de orde in de Werkplaats.”

Informatie extra editie 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton