Vervolgopleiding voor innovatieve zorgcoördinatoren

15 juli 2020

Ben je minimaal twee jaar actief als zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator? Wil je vanuit jouw positie en rol echt het verschil maken? Dan heeft KPC Groep een interessant opleidingsaanbod voor je: de vervolgopleiding zorgcoördinator.

Bekend is KPC Groep in het veld van zorgcoördinatoren mede vanwege de hooggewaardeerde Basisopleiding zorgcoördinator.  De positieve reacties en ambities van deelnemers brachten opleiders Pieter Jan Hiemstra en Ton Bruining ertoe om een vervolgprogramma vorm te geven. Dit programma gaat op 3 november 2020 van start.

Pieter Jan: “We hebben gemerkt dat er onder deze groep van onderwijsprofessionals de ambitie is om zich verder te bezinnen op de eigen persoonlijke stijl van leren en veranderen, te oefenen met collegiale consultatie en te onderzoeken waar aangrijpingspunten liggen om de school als netwerkorganisatie te verbeteren.”

Adviseren met impact

Het centrale thema in de vervolgopleiding voor zorgcoördinatoren is strategisch adviseren op het gebied van zorgbeleid en in de praktijk bij het uitvoeren van zorgbeleid. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van kennis rond adviesprocessen, om het strategisch kunnen richten van een op samenwerking gerichte attitude en om persoonsontwikkeling. In de vervolgopleiding staan deelnemers stil bij kernvragen als: Hoe word je een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot je jouw persoonlijke invloed?

Reeks van vier bijeenkomsten

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten die vooral gericht zijn op vraagstukken uit de praktijk. De noodzakelijke kennis wordt vooraf aangeboden en in de bijeenkomsten wordt deze toegepast. De deelnemers gaan ook feedback verzamelen op hun persoonlijk functioneren in de praktijk. De rode draad in het programma wordt gevormd door een praktijkproject waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Met de deelnemers zorgen de opleiders voor een vraaggerichte invulling van het programma.

Beide opleiders vullen elkaar aan. Pieter Jan Hiemstra was jarenlang zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs. Hij is ook verantwoordelijk voor de basisopleiding.  Daarbij bijgestaan door Ton Bruining, die zich als opleider, adviseur en onderzoeker vooral richt op leren en veranderen in professionele netwerken.

Meer over de vervolgopleiding zorgcoördinator

 

Ook interessant: basisopleiding zorgcoördinator

 

 

 

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Pieter Jan Hiemstra
Adviseur
073-6247247

E-mail Pieter Jan

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton