Week van de Werkstress 2020

16 november 2020

Van 16 tot en met 20 november organiseert OVAL, brancheorganisatie van dienstverleners op het terrein van vitaliteit, activering en loopbaan, de Week van de Werkstress. Doel: werkenden en werkgevers bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om een gebalanceerd leven te leiden waarin werkstress niet tegen, maar juist voor hen gaat werken, ook in deze onzekere coronatijden.

Veel burn-outklachten in onderwijssector

Bij maar liefst 37% van alle verzuimgevallen wordt werkdruk of werkstress als reden voor verzuim gegeven blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. In de sectoren onderwijs, ICT en de zorg kampen de werknemers het vaakst met burn-outklachten. Ook dit jaar blijft  het onderwijs behoren tot de meest kwetsbare sectoren, blijkt uit de meting van TNO in juni 2020. In het onderwijs is het percentage met klachten met 22 procent vrijwel gelijk gebleven in vergelijking met 2019. 

Inspiratie en handreikingen

Veel mensen in het onderwijs gaan te lang door met stressklachten. Hoe zorg je voor een betere werk-privé balans? Hoe krijg je meer grip op je werk? Angela Kouwenhoven geeft antwoorden.

Wat kun je in je hr-beleid doen om de werkbelasting te verlagen en de vitaliteit te verhogen van je medewerkers? In dit artikel diepen hoogleraar vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren, Ton Bruining en Frans Donders dit uit en pleiten ze voor vernieuwingen. “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.”

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Angela Kouwenhoven-de Waardt
Adviseur
073-6247247

E-mail Angela