Werkconferentie hoe breng ik mijn practoraat in versnelling?

10 april 2018

Practoraten in het mbo willen een actieve bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit en de innovatiekracht van de sector door het doen van praktijkgericht onderzoek. Hoe geef je invulling aan deze ambitie en zorg je ervoor dat je niet verzandt in bestaande structuren? En stel dat je nog moet beginnen aan het opzetten van een practoraat, welke stappen moet je dan als eerste zetten en wat kun je leren van de practoraten die je voor zijn gegaan? Inmiddels telt Nederland 17 practoraten en bijna even zoveel initiatieven van mensen die ook een practoraat willen starten.

Herken jij bovenstaande vragen of speel je met vragen als: Hoe stel je een businessplan op voor je practoraat en wat zijn mogelijkheden voor financiering? Hoe stimuleer je een onderzoekende houding van docenten en versterk je hun ontwerpvaardigheid? Hoe maak je resultaten aantrekkelijk zichtbaar en zorg je ervoor dat ze geborgd worden? Hoe zorg je dat er mbo-breed en in het beroepenveld geleerd kan worden van innovatieve kernen zoals practoraten en wat vraagt dit op verschillende niveaus van de interne en externe stakeholders?

Werkconferentie 29 mei
De Stichting Ieder mbo een practoraat wil graag zorgen voor inspiratie, ontmoeting en verdieping. KPC Groep is kennispartner. In samenwerking met twee andere kennispartners ecbo en KplusV vindt 29 mei de werkconferentie plaats ‘Hoe breng ik mijn practoraat in versnelling?’ Tijdens dit symposium worden diverse thema’s uitgediept, kun je advies op maat krijgen en keer je geïnspireerd huiswaarts. Deelname is kosteloos. Het zou leuk zijn als je één introducé meeneemt die ook betrokken is bij een (nog op te richten) practoraat.

 

Voor verdere informatie klik hier.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur
06–53221513

E-mail Ton