Werkervaringsplaatsen voor innovatieve leraren

17 mei 2018

Naast je lerarenbaan andere scholen in hun ontwikkeling begeleiden? Ja dat kan! KPC Groep biedt unieke werkervaringsplaatsen aan voor innovatieve leraren

Voor leraren die zich verder willen ontwikkelen als ‘teacher leader’ dient zich een unieke mogelijkheid aan. Ben je een ervaren leraar, heb je een master leren & innoveren of een vergelijkbare opleiding gedaan? Heb je in je eigen school een ontwikkelproject geleid en kun je minimaal twee dagen in de week beschikbaar zijn?

Dan kun je je kwaliteiten nu verder ontwikkelen onder begeleiding van een senior adviseur van KPC Groep. Na een interne opleiding ‘adviseur als tweede beroep’ werk je mee in projecten van KPC Groep. Het is eigenlijk een beproefd concept. Jaren geleden zetten de voormalige landelijke pedagogische centra al uurdocenten in implementatieprogramma’s van de overheid in. De tijd dat externe adviesbureaus kwamen vertellen wat er in de school moet veranderen is gelukkig voorbij. Innovatieve leraren, onderwijsteams en scholen zijn nu zelf verantwoordelijk en nemen eigen initiatieven op het gebied van professionalisering, onderwijsontwikkeling en schoolontwikkeling. Externe ondersteuning kan wel zorgen voor continuïteit, versnelling en feedback.

Begeleiding op maat

Met dit initiatief snijdt het mes aan verschillende kanten. Niet alleen worden scholen geholpen door een adviesbureau dat ervaren leraren kan inzetten. Voor de school waar de leraren vandaan komen is het een aantrekkelijke manier van personeelsontwikkeling. De betrokken leraren wordt een krachtige leeromgeving geboden met begeleiding op maat.

Meer weten?

Heb je belangstelling? Emerance Uytendaal en Evelien Wierts gaan graag in gesprek met geïnteresseerde leraren. Maar ook met scholen die leraren deze ontwikkelmogelijkheid willen bieden. Ook gaan we graag aan tafel met scholen die ondersteund willen worden door begeleiders die zelf ook in de onderwijspraktijk werkzaam zijn.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Emerance Uytendaal
Adviseur
06-51528540

E-mail Emerance

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Evelien Wierts
Adviseur
06-53541099

E-mail Evelien