'Zo'n mooi vak, maar af en toe is het gekkenwerk'

3 februari 2020

Nu.nl liep een dag mee in het (basis)onderwijs. "Het is zo'n mooi vak, maar af en toe is het gekkenwerk", geeft leerkracht Marieke toe. "Ik word weleens midden in de nacht wakker, omdat ik besef wat ik allemaal nog moet doen." Een andere leerkracht: "De berg groeit alleen maar."

De te hoge werkdruk komt voor in alle onderwijssectoren. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) kwam naar voren dat 4 op de 10 werknemers in het onderwijs zich ten minste enkele dagen van de maand leeg voelen aan het einde van een werkdag.

Werkdruk leren reguleren

Druk, druk, druk. Dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op de kwaliteit van het onderwijs.  Hoe krijg je weer grip op je werk en verbeter je de werk- en privébalans? Ons advies: leer niet je tijd te managen, maar je acties. Getting Things Done (GTD) is een wetenschappelijk bewezen aanpak om je werkdruk te beheersen en te reguleren. GTD gaat veel verder en is effectiever dan timemanagement. Meer weten? Neem contact op met Angela Kouwenhoven of schrijf je in voor haar training

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Angela Kouwenhoven-de Waardt
Adviseur
073-6247247

E-mail Angela