Scholing Voor Arbeid : branchegerichte certificeringen

PrO-scholen bieden we met Scholing Voor Arbeid (SVA) doelgerichte ondersteuning bij het toeleiden van leerlingen naar de arbeidsmarkt. Tal van scholen maken gebruik van de branchegerichte certificeringen van SVA en werken met ons samen bij het realiseren van passende arbeidsoriëntatie en -toeleiding.

Alle certificeringstrajecten van SVA zijn gebaseerd op de kwalificatiestructuur van het mbo. Uit het kwalificatiedossier van het mbo worden de werkprocessen geselecteerd die geschikt zijn voor leerlingen uit het PrO. Op basis van de proeven van vaardigheid van SVA behalen leerlingen (delen van) de werkprocessen uit het mbo. Examens worden afgenomen onder supervisie van het SVA Examenbureau. We bieden ‘ontzorging’ in het certificeringstraject van A tot Z.

 

“KPC Groep is op onze school betrokken bij de onderwijsontwikkeling in de breedte. Brancheopleidingen zijn onderdeel hiervan. SVA is een compleet traject en relatief snel en makkelijk te implementeren. De docent hoeft niet het wiel uit te vinden."

"We zijn stevig bezig arbeidstoeleiding een betere plek te geven in de school. Arbeidsoriëntatie krijgt een eerdere plek in ons onderwijs. We willen leerlingen en ouders eerder helpen bij het maken van keuzes. Eerst lag dat kantelmoment in leerjaar 3;  dat moet  nu eerder. Het voordeel van werken met een landelijk bureau als KPC Groep is dat ze inzichten en ervaringen van andere scholen in kunnen brengen in dit soort vernieuwingen."

Marcel de Wit, onderwijscoördinator CVO Accent

 

Meer weten? Ga naar de website van SVA

 

SVA kort samengevat

Ontdek de kracht van Scholing Voor Arbeid. 

Lees in de brochure hoe wij u ontzorgen en ondersteunen met ons totaalpakket. 


Download

 

Nieuwsbrief SVA

Schrijf u in voor de nieuwsbrief SVA

Snel op de hoogte van actuele cursus data en ons laatste aanbod en ontwikkelingen op het gebied van Scholing Voor Arbeid. 

 

Inschrijven

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Tom Koot
Adviseur
06-53818140

E-mail Tom

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Mandy Ankersmit
Adviseur
06-53541094

E-mail Mandy