Werken aan visie op leren en professionaliseren strategisch HRD

Doelgroepen: Teamleiders schoolleiders, bestuurders

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs

Doel
Bouwen aan de lerende organisatie; wat betekent dat voor het leren en ontwikkelen van professionals? Wat is de visie van de school en wat betekent dit voor het samen leren en ontwikkelen in de organisatie? Hoe stem je de onderwijskundige opdracht van de school af op het leer- en ontwikkelklimaat in de school? Wat is dan nodig in de inrichting van het leren van het collectief en van de individuele medewerker? En hoe kom je dan tot een consistente integrale visie op leren en ontwikkelen van professionals?


Inhoud

In een aantal werkmiddagen werken we met u aan bouwstenen hoe u in uw school met diverse geledingen kunt bouwen aan de visie op leren en ontwikkelen en hoe daarbij te werken aan strategisch HRD/de lerende organisatie.
Naast inhoudelijke stappen en bronnen die daarbij relevant zijn, krijgt u ook handreikingen hoe dit proces in te richten in uw eigen organisatie en zo medewerkers betrekken bij het ideeën en beelden ophalen. Werken aan een gedeelde visie op basis van gedeelde beelden!

Een werkwijze die we ook toepassen op deze middagen. In gesprek met elkaar nemen we kennis van elkaars schoolorganisatie en werkpraktijken en wordt de gelegenheid geboden om met elkaar te reflecteren op de gewenste stappen. Tussen de werkmiddagen gaat u aan de slag in de eigen praktijk met uw medewerkers en deelt u uw ervaringen bij de volgende ontmoeting. Op deze wijze vormt de groep een leergemeenschap met ruimte voor delen van praktijkervaringen naast het verdiepen van de eigen kennisbasis hoe dit proces goed in te richten.


Resultaat

  • U neemt notie van de recente kennis en laatste inzichten over leren en ontwikkelen;
  • U krijgt handreikingen hoe te weken aan een visie op leren en ontwikkelen;
  • U deelt kennis en ervaringen met andere deelnemers en leert zo van elkaars praktijk.

 

Tijdsinvestering
3 of 4 werkmiddagen

 

Meer weten over HRD?

HRD

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Arie van Erp
Adviseur
06-22488059

E-mail Arie