Teamkwaliteiten ontdekken en benutten

Doelgroepen: Directieteams, onderwijsteams

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs

Doel
Zet je team in zijn kracht! In deze workshop leren teamgenoten elkaars kwaliteiten te ontdekken en krijgen ze handvatten om de teamprestatie te verbeteren.


Inhoud

Relaties leggen en écht contact maken zijn cruciale vaardigheden voor leidinggevenden. Hoe zorgt u ervoor dat mensen zich gestimuleerd en gemotiveerd voelen en hun werkzaamheden met plezier verrichten? De HBDI- aanpak leert u op een andere manier kijken naar de kwaliteiten van uw mensen. Dat biedt de mogelijkheid hun kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten voor het team. Ook krijgt u zicht erop waar spanningen kunnen ontstaan in de relaties tussen mensen en op welke manier u fricties kunt voorkomen en spanningen kunt verminderen. We maken hierbij gebruik van de HBDI-methodiek.


Werkwijze

Vóór de workshop vullen de deelnemende teamelden de HBDI vragenlijst in. Tijdens de workshop krijgt u toelichting op de achtergrond van het Herrmann Brain Dominance Instrument (HBDI) en gaat u aan de slag met een toepassingsoefening. Daarna gaat u aan de slag met teamkwaliteiten die u te zien krijgt in het teamprofiel en vertaalt u deze naar concrete acties en interventies om het functioneren van het team te verbeteren.


Resultaat

  • Het team ontdekt haar sterke drijfveren en hoe deze toegepast kunnen worden in de samenwerking.
  • Het team krijgt zich op ontwikkelmogelijkheden en het benutten van de kwaliteiten van ieder teamlid.
  • De deelnemers leren op een andere manier naar collega’s te kijken en ontdekken wat nodig is om met meer effectiviteit en plezier samen te werken.

 

Tijdsinvestering
1 dagdeel


Uw investering 

€ 225,- per vragenlijst teamprofiel dat uw teamleden ontvangen. 
€ 750,- voor de workshop van een halve dag.

 
Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.

 

Bekijk ook onze opleidingsagenda

Opleidingsagenda

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Tom Koot
Adviseur
06-53818140

E-mail Tom