Leerlingen met faalangst

Doelgroepen: Docenten/leraren, intern begeleiders en zorgcoördinatoren

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs

Doel
Weet u wat faalangst is? En kunt u dit bij uw leerlingen herkennen? En weet u wat u kunt doen als professional om de leerling te helpen in de omgang met faalangst? Tijdens deze training krijgt u antwoord op al deze vragen.


Inhoud

De training richt zich op de achtergronden van faalangst, het signaleren en observeren van faalangst en het begeleiden van leerlingen met faalangst. Ook het opzetten van een training voor en de relatie en omgang met ouders van faalangstige kinderen behoort tot de inhoud.


Werkwijze
In de workshop wordt de nadruk gelegd op het praktisch handelen, adviezen en tips met betrekking tot faalangstige leerlingen. Na een korte kennismaking en introductie van de theorie over faalangst (wat is het? Hoe kun je faalangst herkennen?) gaat u aan de slag met praktische voorbeelden. Dit doet u aan de hand van video’s uit praktijksituaties (in groepen maar ook individueel). Daarnaast gaat u met het geleerde aan de slag en krijgt u tips en adviezen waar u direct na de eerste trainingsdag mee aan de slag kunt gaan. Tussen het eerste en tweede deel zit een praktijkopdracht voor de eigen werksituatie. Het is verder een training met afwisselende werkvormen waarbij u actief deelneemt.


Resultaat

Na de training:

  • Weet u wat faalangst is;
  • Heeft u inzicht in hoe leerlingen met faalangst denken;
  • Heeft u inzicht in wat voor fysiologische processen er zich in hun hersenen afspelen;
  • Kunt u leerlingen met faalangst herkennen en heeft u hiermee geoefend;
  • Heeft u inzicht in hoe u leerlingen met faalangst het beste kunt begeleiden;
  • Heeft u inzicht in de rol van ouders van faalangstige leerlingen;
  • Kent u de theorie van het GGGG- model;
  • Weet u hoe u eventueel een faalangsttraining voor uw leerling(en) op kunt zetten.


Tijdsinvestering

2 dagdelen ( 2 x 4 uur)
8 uur training + 2 uur studie

 

Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.

 

Bekijk ook onze opleidingsagenda

Opleidingsagenda

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Jan Ruigrok
Trainer
085-2101580

E-mail Jan