Meer doen met ICT en nieuwe media in het basisonderwijs

Doelgroepen: Leerkrachten groep 1 t/m 8, ICT-coördinatoren, iCoaches

Onderwijssector: Primair onderwijs

Doel
Hoe krijg je overzicht in het oerwoud van digitale mogelijkheden? Deze korte cursus geeft u in duidelijke taal handvatten om ICT toe te passen in de dagelijkse praktijk. Na het volgen van de cursus kunt u aan de slag met concrete toepassingen om ICT te integreren in uw lessen en het leerproces voor de leerlingen te verrijken.


Inhoud

In de cursus gaan we in op de 21e eeuwse vaardigheden die gericht zijn op ICT. We doen dit aan de hand van de taxonomie van Bloom. Centraal staat de vraag hoe we ICT kunnen inbedden in de onderwijspraktijk. We gaan praktisch aan de slag met diverse apps en online mogelijkheden die direct toepasbaar zijn. Tijdens de cursus leert u hoe u uw lessen aantrekkelijker kunt maken en beter kunt richten op de individuele behoeften van de leerlingen (gepersonaliseerd leren). Ook maakt u kennis met de basisbeginselen van programmeren in het onderwijs. Voor deelname is het noodzakelijk dat u beschikt over een eigen ‘device’ (chromebook, laptop, eventueel tablet).


Werkwijze

Vertrekpunt voor deze cursus is het model 21e eeuwse vaardigheden. Ook zoomen we in op de integratie van ICT in het onderwijs. Dit aan de hand van het TPACK model. Tijdens de cursus gaat u direct aan de slag met de verschillende toepassingen. Zoals Google Classroom, Flipping the Classroom en de ontwikkeling van interactieve video’s. Deze cursus is speciaal bedoeld voor het basisonderwijs. Voor alle groepen komen onderwerpen en mogelijkheden aan bod.


Resultaat

Na afloop van de cursus kunt u:

  • ICT- toepassingen inbedden in uw groep
  • Mogelijkheden benutten voor meer gepersonaliseerd leren
  • Verantwoorde keuzes maken over de inzet van ICT binnen uw school

 

Tijdsinvestering
2 bijeenkomsten van 4 uur + 1 tot 2 uur huiswerk.


Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.

 

Bekijk meer informatie over Leren en ICT

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Martijn Hermsen
Adviseur
085-2101580

E-mail Martijn