Deep learning door Design Thinking

Doelgroepen: Directeuren, Schoolleiders, Middenmanagers, Docenten

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs

Data: 3 april 2018, 15 mei 2018

Prijs: € 400,00

Locatie: 's-Hertogenbosch

Doel
Elke uitdaging kan worden aangepakt met design thinking. Zo wordt leren een ervaring en kom je tot 'deep learning'. Voor leerlingen maar ook met je docententeam bereik je meer 'outside the box' resultaten. Dat geeft energie!

Inhoud
Hoe zet je effectief projectonderwijs op?
We nemen je mee in een dynamisch trainings-dagdeel, waarin we volgens de methodiek 'design thinking' aan de slag gaan met jouw eigen vraagstuk uit de praktijk. We doorlopen een designcyclus en oefenen met tools (werkvormen), die je vervolgens ook kan toepassen in je eigen onderwijs of organisatie. Bij de follow-up gaan we checken hoe dat is gelukt en waar nodig bijschaven.  

Werkwijze
We gaan aan de slag met design thinking. De Challenge Game - een toolkit met werkvormen - helpt jou, je collega's en leerlingen ontdekken hoe grote uitdagingen behapbaar kunnen worden gemaakt. Van profielwerkstuk tot vakoverstijgend project; voor elke uitdaging geeft design thinking een mooier, creatiever en bruikbaarder resultaat!

Opbrengst
Je hebt Design Thinking actief toegepast op je eigen praktijk. Na de training kan je zelf werken met de designcyclus en bijbehorende tools. Daarmee kun je op systematische wijze blijven innoveren, met als effect meer werkplezier, enthousiaste leerlingen en meer toekomstgerichte resultaten.

Omvang
Deze tweedaagse training vindt plaats op 3 april en 15 mei 2018 en duurt van 13.30 - 16.30 uur. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 16.
De deelnemerskosten bedragen voor twee dagdelen € 400,- per persoon en € 750,- voor twee deelnemers van dezelfde organisatie. Deze korting wordt verrekend op de factuur.
De training wordt verzorgd door Hanneke de Graaff en Annet Willigenburg.
"Hanneke de Graaff is docent Aardrijkskunde op UniC, lerarenopleider aan de UU. Annet Willigenburg is docent Maatschappij(leer/-wetenschappen) op UniC, beide zijn ervaringsdeskundigen met het integreren van Desgin thinking binnen het curriculum. Annet en Hanneke verzorgden diverse workshops over design thinking in onderwijs."

 

 

Bekijk ook onze in-company opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Martijn Hermsen
Adviseur
06-51115450

E-mail Martijn