Design Thinking: het energiek en co-creërend aanpakken van innovatievraagstukken in de onderwijspraktijk

Inschrijven

Doelgroepen: Docenten/leraren, schoolmanagement, decanen en loopbaanbegeleiders.

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs

Data: 8 december 2020

Prijs: € 195,00

Locatie: Landgoed de Guldenberg in Helvoirt

Doel
Aan de slag met uitdagingen, met als werkwijze Design Thinking. Deze training biedt een kleurrijk overzicht van toepasbare werkvormen en tools om een ontwerpcyclus te doorlopen. Bruikbaar voor welk vraagstuk dan ook - van meer burgerschap, ontwikkeling 10-14 onderwijs tot ict innovaties.
Deelnemers aan deze workshop ervaren binnen één dynamisch dagdeel hoe het is om een Design-cyclus te doorlopen en hoe deze werkwijze binnen het eigen onderwijs kan worden ingezet. Terwijl je zelf leert, krijg je direct bruikbaar gereedschap aangereikt om je onderwijs innovatiever te maken. Doel is dat jij én je leerlingen voor elk probleem in oplossingen gaan denken!Inhoud
Je formuleert een eigen uitdaging met bijpassende vraag. Stap voor stap doorlopen we de Design-cyclus, waarbij je hoofd, hart en handen gebruikt.
Je gaat naar huis met:

  • Een manier om het zelf geformuleerde probleem aan te pakken.
  • Kennis over het slim aanpakken van diverse problemen en projectmanagement.
  • Een gevoel van competentie.
  • Inspiratie om ook je leerlingen een gevoel van competentie te laten ervaren.
  • Een ‘open mind’; het hoeft niet meteen perfect te zijn!
  • Ruimte om jouw professionaliteit uit te bouwen en ‘teacherpreneur’ te worden.

Werkwijze
Praktische en interactieve workshop, waarin we samen een voor jou relevante uitdaging aanpakken. We gaan aan de slag met de Design Thinking-werkwijze aan de hand van de verschillende fasen van de cyclus. Daarmee werken we toe naar bruikbare resultaten. 


Opbrengst

Je kan na afloop van de middag zelf werken met de Design-cyclus. Je bent bekend met enkele tools (werkvormen) die je helpen creatiever en diepgaander te werken. Na de workshop kun je Design Thinking toepassen in je onderwijs en daarmee op systematische wijze innoveren, met als effect meer werkplezier en meer toekomstgerichte resultaten.


Omvang

Deze training vindt plaats op 8 december 2020, duurt van 14.00-17.00 uur en wordt verzorgd door Martijn Hermsen.

 

Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.


Over de trainer

Martijn Hermsen is onderwijsadviseur, trainer en vernieuwer met verstand van creativiteit, technologie en onderwijs. Hij weet mensen op een coachende manier te inspireren en in beweging te brengen. Zijn trainingen zitten vol met praktische oplossingen met als doel een duurzame ontwikkeling van kind, professional en organisatie.


Locatie
Landgoed Guldenburg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Martijn Hermsen
Adviseur
073-6247247

E-mail Martijn