Eigenaarschap in het speciaal onderwijs: Hoe ben je de coachende leraar?

Inschrijven

Doelgroepen: Docenten, intern begeleiders, teamleiders en schoolleiders

Onderwijssector: Speciaal onderwijs, Praktijkonderwijs

Data: 17 maart 2022

Prijs: € 295,00

Locatie: Landgoed de Guldenberg Helvoirt

Doel
De term eigenaarschap is inmiddels een veelgehoorde uitspraak binnen het onderwijs. Van leerkrachten wordt meer en meer verwacht dat zij leerlingen stimuleren en coachen in hun eigen ontwikkeling. Dat de leerling eigenaar wordt over zijn/haar eigen leerproces. Gemotiveerde en betrokken leerlingen die nadenken over hun eigen leerproces en er verantwoordelijkheid voor nemen, dat is iets wat elke leraar wel wil.

Inhoud
In deze training ontdek je hoe je als leraar bijdraagt aan het bevorderen van eigenaarschap bij de leerlingen en wat werkt en wat niet werkt. Jij ontdekt als leraar wat effect leerkrachtgedrag is en wat nodig is om leerlingen te begeleiden bij eigenaarschap.

Waarom is eigenaarschap zo belangrijk?

  • De leerling ervaart het resultaat van zijn inspanning (motivatie).
  • De leerling doet kennis op over waar hij in zijn leerproces zou moeten zijn en hoe hij dat het beste kan bereiken (zelfsturing).
  • De leerling weet wat het behalen van het leerdoel hem persoonlijk oplevert; het is duidelijk waar en hoe hij daar op korte en lange termijn naartoe werkt (competentie).
  • De leerling is doelgerichter aan de slag en controleert steeds of hij inderdaad op weg is om de doelen te behalen (growth mindset).


Werkwijze

Een interactieve training van één dag, waarbij theorie en praktische opdrachten elkaar afwisselen en deelnemers eigen leerdoelen formuleren en reflecteren op hun ontwikkeling.


Opbrengst
Na de training:

  • weet je wat eigenaarschap is;
  • heb je inzicht dat de rol van leraar verandert als je leerlingen meer eigenaarschap wil laten nemen;
  • heb je inzicht in jouw sterke punten en uitdagingen bij jouw veranderende rol;
  • heb je inzicht in het stimuleren van betrokkenheid en motivatie van leerlingen voor het leren;
  • heb jij een aantal handvatten om mee aan de slag te gaan met de leerlingen (leerdoelen, formatief evalueren, feedback, werkvormen, kindgesprekken).

 

Omvang
Deze training vindt plaats op 17 maart 2022 en duurt van 9.00 tot 16.30 uur.
De training wordt verzorgd door Diane van der Voorn en Mandy Ankersmit.

De training liever in company? Kijk dan hier!


Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.


Locatie
Landgoed de Guldenberg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Diane van der Voorn
Adviseur
06-53541024

E-mail Diane

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Mandy Ankersmit
Adviseur
06-53541094

E-mail Mandy