Grip op je werk

Doelgroepen: Docenten, Leraren

Onderwijssector: Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

Data: 10 maart 2022

Prijs: € 325,00

Locatie: Landgoed de Guldenberg in Helvoirt

Doel
Blijft het maar malen in je hoofd met dingen die je nog moet doen of niet mag vergeten?
Sluit je aan het einde van de werkdag de deur en heb je niet het gevoel dat je hebt gedaan wat echt belangrijk was?
Wordt jouw to-do-lijst steeds langer?
Ben je blij dat het vakantie is zodat er eindelijk ruimte is om werk in te halen?

De werkdruk in het onderwijs trekt een enorme wissel op het functioneren van onderwijsprofessionals. Met negatieve gevolgen voor de productiviteit én werkplezier. 
Hier gaan wij direct en preventief mee aan de slag.


Inhoud
Wij gaan werken aan alles wat je in het onderwijs tegen komt rondom plannen & organiseren. Het mooie is dat alle tools die we gebruiken ook inzetbaar zijn voor jouw privéleven.

Je vergroot jouw inzicht in drukke en rustigere periodes, je hebt meer inzicht in de verwachtingen die bij jou liggen. Zijn deze verwachtingen opgelegd of heb jij ze zelf gecreëerd?
Daarnaast zorg jij ervoor dat jij verschillende taken anders inplant en bijhoudt, waardoor je ze sneller en beter hebt gedaan.

De hoge taak- en regeldruk, samen met het moeilijk combineren van werk en privé, zijn grote oorzaken van burn-out in het onderwijs. Wij pakken deze bij de kern aan voor een optimaal resultaat.


Werkwijze

Tijdens de training krijg je opdrachten, individueel, in tweetallen of in een klein groepje.

De training is praktijkgericht en zeer interactief. Trainer Angela Kouwenhoven kent als leraar het onderwijs van binnen en van buiten en weet waar de valkuilen, energievreters en ‘bananenschillen’ zitten in de dagelijkse praktijk.


Opbrengst
Deelnemers zullen door de training ‘Grip op je werk' beter om kunnen gaan met alles wat op hen afkomt. Dit zal niet alleen op de werkvloer resultaten op kunnen leveren, maar ook in het privéleven en daardoor bijdragen aan een gezonde werk/privé-balans.

We hebben een heleboel balletjes om hoog te houden, dingen te regelen, uit eigen initiatief of soms onvrijwillig. Voordat je klaar bent met je to do lijst, heb je alweer een nieuwe opgebouwd en de waan van de dag zorgt ervoor dat je er bijna niet aan toe komt. Hoe ga hier invloed op uitoefenen zodat het geen negatieve invloed heeft op jou?

Jij leert anders en beter prioriteiten stellen en leert de afweging te maken of er voldoende ruimte is om het aangeboden werk op te pakken en te plannen of dat andere stappen noodzakelijk zijn.

Door de regie te voeren over de inhoud van het werk, maar ook van je privé verantwoordelijkheden, voorkom je een heleboel spanningen en stress.


Omvang

Deze training vindt plaats op 10 maart 2022 en duurt van 9.30 tot 16.00 uur.
De deelnemerskosten bedragen € 325,- dit is inclusief materialen.

Let op! De training kan ook in-company worden verzorgd. Interesse? Stuur een mail naar info@kpcgroep.nl 


Over trainer Angela Kouwenhoven
De dag wordt verzorgd door Angela Kouwenhoven. Haar werk als leraar combineert ze met het trainen, coachen en begeleiden van leraren bij het verlagen van werkdruk en het verhogen van werkplezier. Op haar naam staan tal van publicaties over deze thematiek.


Locatie

Landgoed de Guldenberg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

 

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Angela Kouwenhoven-de Waardt
Adviseur
085-2101580

E-mail Angela