Inspiratiesessie: Zelfregie van leerlingen

Doelgroepen: Bestuurders, Directeuren, Schoolleiders, Middenmanagers, Leerlingbegeleiders en Mentoren

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs

Data: 21 maart 2018

Prijs: € 95,00

Locatie: 's-Hertogenbosch

Doel
Actieve betrokkenheid tijdens de lessen, plezier in leren en motivatie van leerlingen zijn niet vanzelfsprekend en kunnen beter. In deze inspiratiesessie maakt u kennis met de door KPC Groep ontwikkelde vragenlijst zelfregie en leert u op welke wijze de vragenlijst kan helpen om motivatie en zelfregulatie te versterken bij uw leerlingen. Tevens gaan we in op strategische overwegingen bij het inzetten van de vragenlijst en wat die betekenen op tactisch niveau met het oog op schoolontwikkeling.


Inhoud
We gaan nader in op het belang van zelfregie en leggen hierbij de relatie naar ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerd leren en betekenisvol onderwijs. We bespreken de vragenlijst en de verschillende categorieën en leggen de link naar de executieve functies.


Werkwijze
Tijdens de sessie vult u de vragenlijst voor uzelf in en leert u op welke wijze u n.a.v. de uitslag een gesprek met een leerling voert.
Tevens gaan we in op de veranderkundige aspecten van invoering van de vragenlijst.


Opbrengst
U heeft kennisgenomen van doel en werkwijze van de vragenlijst.
U heeft zicht op de veranderkundige implicaties van de invoering van de vragenlijst en hoe deze ingebed kan worden in de onderwijssituatie.


Omvang

Deze sessie vindt plaats op 21 maart 2018, duurt van 14.00 - 16.00 uur en wordt verzorgd door Mandy Ankersmit en Felix Razenberg. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 30.

 

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Mandy Ankersmit
Adviseur
06-53541094

E-mail Mandy