Netwerken bouwen voor duurzaam beroepsonderwijs

Doelgroepen: Middenmanagers, schoolleiders en docenten in het mbo en vmbo

Onderwijssector: VMBO, Beroepsonderwijs

Data: 6 maart 2018, 22 maart 2018, 3 april 2018, 19 april 2018

Prijs: € 693,00

Locatie: Amersfoort

Inschrijven via website CPS

Doel
Goed beroepsonderwijs is sterk afhankelijk van de externe oriëntatie en het leervermogen van uw school om mee te bewegen met de veranderende omgeving. Van u wordt verwacht dat u op zoek gaat naar kansen voor uw studenten en organisatie. In deze meerdaagse training leert u instrumenten gebruiken die scholen en opleidingsteams helpen om van ‘buiten naar binnen’ denken. Tevens vergroot u uw persoonlijke vaardigheden om meer impact te krijgen in de netwerken waarin u participeert.

Inhoud

  • Analyseren van netwerken waarin u participeert.
  • Kansen identificeren en verzilveren voor betere samenwerking tussen uw organisatie en netwerkpartners.
  • Voeren van ‘grensgesprekken’ met bedrijven en andere externe partners.

 

Werkwijze
Deze training bestaat uit vier middagen in het voorjaar van 2018. U maakt kennis met belangrijke actuele inzichten op het gebied van netwerken in het beroepsonderwijs. U krijgt tools om grip en zicht te krijgen op uw externe omgeving en ‘de spelers’ die in uw context van belang zijn. Onder begeleiding van de trainers gaat u zelf concrete nieuwe aanpakken ontwikkelen om uw netwerken te beïnvloeden en de samenwerking met bedrijven en andere partners naar een hoger plan te tillen.

Omvang en data
Deze meerdaagse training vindt plaats op 6 maart, 22 maart, 3 april en 19 april 2018, van 13.00 tot 16.00 uur. De training wordt verzorgd door Maikel Mahangi en Ariena Verbaan (CPS).