Ontwerpen van een eigentijdse les of lessenserie met inzet van moderne (digitale) tools: design the change!

Doelgroepen: Leraren

Onderwijssector: Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs

Data: 1 oktober 2019, 30 oktober 2019, 14 november 2019

Prijs: € 1100,00

Locatie: Youmeet Utrecht

Doel
De mogelijkheden om zelf als leraar uitdagende (digitale) content te ontwikkelen buitelen over elkaar heen. Aan tools en technologische mogelijkheden geen gebrek. Maar hoe kom je tot concrete onderwijsactiviteiten en van droom tot daad? KPC Groep organiseert dit najaar een werkplaats voor nieuwsgierige leraren en docenten die met elkaar eigentijdse, digitale content willen ontwerpen voor hun leerlingen of studenten en hun kennis en competenties willen verbreden.


We stropen de mouwen op met elkaar. In drie dagen ontwikkel je in samenwerking met andere leraren een concreet, uitvoerbaar en vernieuwend onderwijsontwerp. Je gaat aan de slag met een ontwerp voor een les of lessenserie. Dit doe je samen met collega’s en onder begeleiding van twee facilitators die persoonlijke ervaring met de onderwijspraktijk combineren met actuele kennis op het gebied van (digitale) contentontwikkeling en onderwijsvernieuwing.


Inhoud
In de werkplaats werk je vanuit een persoonlijke leerwens om het onderwijs te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld het vergroten van de betrokkenheid en motivatie van leerlingen/studenten of het verbeteren van de aansluiting van de lesstof op de behoeften van leerlingen/studenten.

Met behulp van technologische middelen, apps, inspirerende websites en andere (digitale) faciliteiten onderzoek je samen met andere leraren en docenten de mogelijkheden van nieuwe toepassingen in de uitvoering van het bestaande curriculum. De begeleiders dagen je uit en laten je kennis maken met andere mogelijkheden zodat jij jouw wens kunt realiseren.

  

Werkwijze
In drie werkplaatssessies werk je vanuit leerlijnen aan het ontwerpen van eigentijds onderwijs. Je onderzoekt de mogelijkheden van technologische middelen, apps, inspirerende websites en andere tools en maakt kennis met VR brillen, green screen en mogelijkheden om digitale speurtochten uit te zetten etc. Doel: jouw onderwijs aantrekkelijker maken voor jouw leerlingen.


De eerste dag staan we stil bij (jouw) visie op leren en jouw wens voor jouw klas. Je start deze dag met ontwerpen van een les of lessenserie en je maakt een prototype van dit ontwerp. Tussen werkplaats 1 en 2 ga je jouw ideeën testen in jouw onderwijspraktijk. Je gaat aan de slag met jouw eigen opdracht: Ontwerp je persoonlijke route om tot een lesontwerp te komen waarin jij die ‘change’ kunt maken in het onderwijs.
Je laat via een showcase zien wat je in eerste aanzet hebt ontwikkeld en hoe je hier mee aan de slag gaat op jouw eigen school.
De tweede dag werk je aan herontwerpen/ aanscherpen/uitbreiden van jouw les of lessenserie. Je tilt jouw product naar een hoger plan en kijkt of er verbindingen kunnen worden gelegd met andere deelnemers. Je bereidt een pitch voor die je kunt toepassen in je onderwijspraktijk.
De derde dag ga je een plan maken hoe de les(sen) een plek krijgt (krijgen) in jouw eigen onderwijspraktijk. Je maakt een promo (flyer, infographic, filmpje) zodat je jouw eindproduct kunt delen met collega’s en op social media.


Opbrengst

  • Je wordt aangezet tot ontwerpen vanuit leerlijnen en onderzoekt welke vaardigheden je aan wilt spreken bij de leerlingen.
  • Je bent in staat om, in samenwerking met anderen, jouw ambitie/wensen om te zetten in daadkracht.
  • Je brengt jouw ideeën tot uitvoering en wordt hierbij geprikkeld en uitgedaagd door twee facilitators.
  • Je breidt jouw kennis en kunde uit ten aanzien van eigentijdse mogelijkheden om jouw ambities waar te maken in de praktijk
  • Je geeft een ‘boost’ aan jouw creativiteit. 


Omvang

Deze werkplaats vindt plaats op 1 en 30 oktober en 14 november 2019 en wordt begeleid door Femke van Kronenburg en Jennifer Schipper.
De kosten bedragen € 1100,00, voor iedere volgende deelnemer van de school € 975,00.

 

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Femke van Kronenburg
Adviseur
06-22011791

E-mail Femke

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Jennifer Schipper-de Laet
Adviseur
073-6247247

E-mail Jennifer